.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Το διαδικαστικό μέρος



Ο κουμπάρος αρχικά πρέπει να περιμένει μαζί με τον γαμπρό στην είσοδο της εκκλησίας. Προηγουμένως, πρέπει να έχετε φροντίσει να υπάρχει ένα ποτήρι και κόκκινο κρασί όπως και ένας δίσκος με κουφέτα και ροδοπέταλα, μέσα στην εκκλησία, για να τοποθετηθούν εκεί τα στέφανα. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε τις βέρες. Αν το ζευγάρι είναι αρραβωνιασμένο, ζητήστε του τις βέρες μια μέρα πριν. Κατά την τέλεση του μυστηρίου, ο κουμπάρος στέκεται στα δεξιά του γαμπρού ενώ η κουμπάρα στα αριστερά της νύφης. Όταν περνάει τις βέρες στο ζευγάρι, έχει τα χέρια του σταυρωτά, εναλλάσσοντας τις βέρες στα χέρια του γαμπρού και της νύφης 3 φορές. Το ίδιο κάνει και όταν περνάει τα στέφανα.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, ο κουμπάρος χαιρετά τους προσκεκλημένους μαζί με το ζευγάρι και αφού τελειώσουν πρέπει να υπογράψει τις άδειες γάμου. Αν ακολουθήσει δεξίωση, ο κουμπάρος θα καθίσει με τους νεόνυμφους στο κεντρικό τραπέζι.

Μην ξεχνάτε ότι δύο άνθρωποι επέλεξαν εσάς για την πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους. Απολαύστε την εμπειρία αυτή και φροντίστε να σας μείνει αξέχαστη!