.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πότε ασχολείστε με τα Προσκλητήρια Γάμου;






3-4 μήνες πριν το γάμο...

Επιλογή των Προσκλητηρίων και των Μπομπονιέρων
Τώρα που γνωρίζετε ακριβώς ποιοι και πόσοι θα είναι οι προσκεκλημένοι σας μπορείτε να επιλέξετε και να παραγγείλετε τα προσκλητήρια και τις μπομπονιέρες του γάμου σας. Και για τα δύο υπάρχει τεράστια ποικιλία στην αγορά και έχετε τη δυνατότητα τεράστιας γκάμας επιλογών ανάλογα με το προσωπικό σας γούστο και το στιλ του γάμου που θα ακολουθήσετε. Μην ξεχνάτε ότι τα προσκλητήρια δίνουν στους καλεσμένους σας μια πρώτη εντύπωση γα τη μέρα του γάμου σας γι αυτό και το ύφος τους θα πρέπει μάλλον να συμφωνεί αρκετά με όσα σχεδιάζετε.
Για τη διευκόλυνση των καλεσμένων σας σκεφτείτε το ενδεχόμενο να συμπεριλάβετε στην μία όψη της πρόσκλησης ίσως κάποιο χάρτη της εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης. Στη συμφωνία που θα κάνετε με την επιχείρηση θα είναι χρήσιμο να ζητήσετε την παραλαβή τουλάχιστον των φακέλων όσο πιο σύντομα ώστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεση σας για να γράψετε τις διευθύνσεις των καλεσμένων σας. Η επιχείρηση που θα αναλάβει τα προσκλητήρια σας μπορεί ακόμα να αναλάβει και τις ευχαριστήριες κάρτες, τα γαμήλια προγράμματα και τις κάρτες διάταξης των θέσεων στα τραπέζια της γαμήλιας δεξίωσης.



1 μήνα πριν το γάμο...

Αποστολή των Προσκλητηρίων
Έχετε πλέον μπει στην τελική ευθεία του γάμου σας. Έχετε ήδη αναγγείλει το γάμο σας, έχετε αποφασίσει ως προς τους καλεσμένους σας, έχετε οργανώσει τα ζητήματα που αφορούν το μυστήριο, τον χώρο δεξίωσης και την εμφάνιση σας, και έχετε επιλέξει και παραγγείλει τα προσκλητήρια. Μέχρι αυτή τη στιγμή τα προσκλητήρια θα πρέπει να έχουν φτάσει στα χέρια σας και μένει τώρα να τα αποστείλετε στους καλεσμένους σας με ταχυδρομείο.



Επικοινωνία για την επιβεβαίωση των καλεσμένων που θα παρευρεθούν στο γάμο
Βεβαιωθείτε αν έχουν φτάσει σε όλους τους παραλήπτες τα προσκλητήρια και μάθετε ποιοι δεν θα καταφέρουν να παρευρεθούν τελικά στο γάμο σας. Καλό θα είναι να γνωρίζετε από πριν πόσα άτομα δεν θα παρευρεθούν στην τελετή του γάμου και στην γαμήλια δεξίωση ώστε να μπορέσετε εγκαίρως να προβείτε σε διορθωτικές κινήσεις πάνω στις ποσότητες των παραγγελιών που έχετε κάνει. Μ’ αυτόν τον τρόπο επίσης μπορείτε να κάνετε μια καλύτερη ταξιθέτηση αποφεύγοντας τις κενές θέσεις στα τραπέζια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν άσχημη εντύπωση. Κυρίως όμως, γνωρίζοντας ότι κάποιο προσκλητήριο δεν έχει φτάσει από λάθος στον προορισμό του αποφεύγετε η παρεξήγηση που μπορεί να δημιουργηθεί ενδεχομένως με κάποιον καλεσμένο σας.