.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Αδιανόητοι οι Κινέζοι: Στιγματίζουν κοινωνικά τις ανύπαντρες άνω των 30!


«Ταμπέλα» σε όσες Κινέζες έχουν πατήσει τα 30 και δεν έχουν ακόμη παντρευτεί επιχειρεί να βάλει το κομμουνιστικό κόμμα της χώρας με σκοπό να τις κάνει να νιώσουν ντροπή και να αρχίσουν να παντρεύονται σε μικρότερη ηλικία για να εξισορροπηθεί η ανισορροπία των φύλων στη χώρα των 1,3 δισ. κατοίκων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας διέταξε την ομοσπονδία All-China Women's Federation να χρησιμοποιεί τον υποτιμητικό όρο «γυναίκες που έχουν ξεμείνει» στα άρθρα της που αναφέρονται στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό μορφωμένων, επαγγελματιών, ελεύθερων γυναικών ηλικίας από 27 έως 30 ετών, που «έχουν αποτύχει να βρουν σύζυγο» και θεωρούνται «ανεπιθύμητες».
Μάλιστα, ο υποτιμητικός αυτός όρος έχει υιοθετηθεί από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προκαλώντας την οργή των εκατομμυρίων γυναικών γύρω στα 30 που διεκδικούν να ζουν ανεξάρτητες, χτίζοντας καριέρες και αδιαφορώντας για το πότε θα παντρευτούν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περίπου 1 στις 5 γυναίκες ηλικίας 25-29 ετών είναι ανύπαντρη.
Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανισορροπίας των φύλων (η αναλογία στις γεννήσεις είναι 118 αγόρια για 100 κορίτσια), γεγονός στο οποίο συμβάλλουν, εκτός από το ότι οι γυναίκες αντίθετα με την παράδοση αποφεύγουν να παντρεύονται μικρές, και οι επιλεκτικές εκτρώσεις στις οποίες προχωρούν τα ζευγάρια λόγω της πολιτικής απόκτησης ενός παιδιού.