.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

ΠΑΠΙΚΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ ΣΕ ΠΑΡΤΥ!!!

Διαβάσαμε στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Δόγμα” την ακόλουθη ευτράπελη μεν, αλλά ταυτόχρονα λίαν ανησυχητική είδηση:

«Περίεργη» αίσθηση για το πώς μπορούν να προσεγγίσουν τους πιστούς και να τους φέρουν στην Εκκλησία φαίνεται πως έχουν ορισμένοι ρωμαιοκαθολικοί κληρικοί που κατά καιρούς προκαλούν τουλάχιστον το γέλιο με τα καμώματα τους. 

Μετά τον ιερέα από το Μεξικό που έραψε μορφές σούπερ ηρώων στα άμφια του, λειτουργώντας «μαζί» με τον Μπάτμαν και τον Σουπερμαν και μοιράζοντας τον αγιασμό με νεροπίστολο, ήρθε ένας ακόμη από την Ιταλία αυτή τη φορά ο οποίος φαίνεται πως μπέρδεψε το ιερό με την πίστα.

Στο βίντεο που κάνει όπως είναι φυσικό, τον γύρο του κόσμου, ο ιερέας από το Μιλάνο άφησε άφωνους τους παριστάμενους σε ένα γάμο, ενώνοντας το μυστήριο με το γλέντι. 

Έβαλε λοιπόν ένα κασετόφωνο στην Αγία Τράπεζα και μόλις τελείωσε ο γάμος έβαλε το αγαπημένο του τραγούδι. 

Η συνέχεια δεν χρειάζεται περιγραφή, μπορείτε να την δείτε στο βίντεο.”

Να σημειώσουμε το αυτονόητο. 

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ότι ένας Παπικός κληρικός έδειξε αυτή την εξωφρενική συμπεριφορά. 

Επιτέλους! Μπορεί και να παραφρόνησε! 

Το πραγματικά εξωφρενικό είναι ότι ουδεμία προισταμένη του αρχή ενοχλήθηκε! 

Ουδείς κίνησε τη διαδικασία για να τον εκδιώξει από τις τάξεις του Παπικού κλήρου.!!! 

Με αυτή την “Εκκλησία” σπεύδουμε ακρίτως να ενωθούμε!

Αλλά δεν είναι ορθό να εμπαίζουμε την εκκοσμίκευση των Παπικών επειδή και εμείς ακολουθούμε την ίδια κατά κρημνών πορεία. 

Για την ώρα οι παρατυπίες - ευτυχώς - αφορούν όχι τον κλήρο, αλλά το ποίμνιο της Εκκλησίας. 

Οι πρόσφατες διαπιστώσεις και καταγγελίες των παραδοσιακών Μητροπολιτών Σπάρτης κ. Ευστάθιου και Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ αναφορικά με την εκκοσμίκευση του φρονήματος των πιστών σε σχέση με το μυστήριο του γάμου και της βάπτισης, πρέπει να μας προβληματίσουν σοβαρά. 

Ακόμη περισσότερο πρέπει να μας προβληματίσει ο φόβος για την έμμεση ενθάρρυνση των προγαμιαίων σχέσεων εκ μέρους της Εκκλησίας αν συνεχιστεί η πρακτική της ταυτόχρονης τέλεσης του μυστηρίου του γάμου και του μυστηρίου της βάφτισης.

πηγή