.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σιατίστης Παύλος: ''Το σύμφωνο αποτελεί απόδειξη της κρίσης των σχέσεων''




pavlos

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Τις απόψεις του για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλόφιλων ζευγαριών κατέθεσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.
Ο Μητροπολίτης Παύλος ανέφερε ότι όταν έγινε ο λόγος για το σύμφωνο, σκέφτηκε ότι εαν δεν ήταν κληρικός θα δεχόταν κανέναν δήμαρχο να του αναγνωρίσει μια επιλογή ενός προσώπου γυναίκας που θα αγαπούσα.
"Αυτό θα το θεωρούσα προσβολή στην ελευθερία μου. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μια τελευταία ένδειξη της κρίσεως που υπάρχει στις ανθρώπινες σχέσεις", ανέφερε ο κ. Παύλος.
Επίσης μίλησε για τον φόβο που υπάρχει στην λέξη γάμος, υπογραμμίζοντας ότι "αυτοί που φοβούνται να δεθούν με κάποιον είναι γιατί δεν τον αγαπάει στο βάθος."
"Το σύμφωνο επισημοποιεί αυτή την κρίση που ανέφερα! Έχουμε ανάγκη να μας προστατεύει ο νόμος, γιατί δεν εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον, γιατί φοβόμαστε ο ένας τον άλλον και γιατί δεν είμαστε έντιμοι μεταξύ μας", πρόσθεσε ο κ. Παύλος.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις άλλων Ιεραρχών της Εκκλησίας, για τα περί αφορισμού βουλευτών εάν ψηφίσουν το σύμφωνο υπογράμμισε: "Εγώ δεν θα αφόριζα κανέναν βουλευτή, αλλά θα ένιωθα ότι εμείς μόνοι μας αυτοπροδιδόμαστε και αυτογελοιοποιούμεθα."
Μιλώντας για τις ομοφυλόφυλες σχέσεις ο κ. Παύλος, μεταξύ άλλων τόνισε: "Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή η σχέση, με την οποία δεν συμφωνώ και είναι θέμα δικό μου, γιατί θέλει να την καλύψει με μια νομική προστασία; Μήπως γιατί δεν εμπιστεύεται πραγματικά τον άλλον;"
Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Σιατίστης ερωτηθείς για τα ζευγάρια αυτά, ανέφερε ότι "αυτοί οι άνθρωποι δεν έγιναν γιατί είναι η φύση τους τέτοια, έγιναν γιατί δέχθηκαν επηρεασμούς και επιλογές, χωρίς να κοινοποιήσουν σε κανέναν τίποτα."

πηγή