.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ



Του Θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού

Είναι γεγονός ότι πλείστοι όσοι αδαείς και αστοιχείωτοι είναι έτοιμοι να εκφέρουν γνώμη αποφαινόμενοι επί παντός επιστητού. 

Ετσι όσον αφορά το θέμα του γάμου είναι έτοιμοι να θαυμάσουν τη στάση των μωαμεθανών έναντι αυτού του βασικού και κεφαλαιώδους σημείου της ανθρώπινης ζωής. 

Και επειδή είμαστε υπόχρεοι να μιλήσουμε και να δείξουμε την αλήθεια μέσα από τα πράγματα κι όχι μέσα από τους ευσεβείς πόθους ή τις ιδεοληψίες ας δούμε τι λέει το Ευαγγέλιο επ’ αυτού. 

Ο Χριστός δηλώνει σαφώς και απεριφράστως ότι έχουμε μονογαμία, δηλαδή ένας ανδρας παντρεύεται μια γυναίκα.

Από την άλλη το Κοράνι κι ο Μωάμεθ ξεκαθαρίζουν ότι ένας ανδρας παντρεύεται όχι μία αλλά πολλές γυναίκες (πολυγαμία ή καλύτερα πολυγυνισμός του ανδρός). 

Για να είμαστε δίκαιοι ο Μωάμεθ δεν υπήρξε εισηγητής της πολυγαμίας αλλά αυτή υφίστατο στην αραβική παγανιστική κοινωνία πρίν από αυτόν. 

Απλώς την συνέχισε και την ανάδειξε εφαρμόζοντας ο ίδιος την πολυγαμία. (Μάλιστα δεν είχε πρόβλημα να πάρει σαν γυναίκα του την Αίσα που ήταν 9 χρονών).                                                 

Η μωαμεθανική μεταρρύθμιση θυμίζει την παροιμία: “Αλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρουχα του αλλιώς”.  

Στο σημείο αυτό οι Σιίτες μωαμεθανοί προχώρησαν περισσότερο και εφάρμοσαν το καθεστώς των “προσωρινών γάμων” που σημαίνει ότι, ενώ το Ευαγγέλιο θεωρεί αμαρτία ακόμη και την εφάρμαρτη σκέψη στη θέα μιάς γυναίκας, οι μωαμεθανοί βρήκαν τρόπο να μεταμορφώνουν τη μοιχεία και την πορνεία σε “προσωρινό γάμο”. 

Αυτό θυμίζει τους λαίμαργους φραγκοκαλόγερους που ονόμαζαν το κοτόπουλο λάχανο και το έτρωγαν ΧΩΡΙΣ να παραβιάζουν τη νηστεία!!! 

Πράγματι! Ενώ ο Χριστός ήλθε να μας σώσει από την αμαρτία ο Μωάμεθ τη μεταμόρφωσε σε τρόπο ζωής!

Ομως υπάρχει και κάτι το οποίο οφείλουμε να προσέξουμε ιδιαιτέρως. 

Το Κοράνι, ενώ επιτρέπει στον άνδρα να παντρευτεί Χριστιανή ή Εβραία γυναίκα, ΔΕΝ επιτρέπει στη γυναίκα να παντρευτεί Χριστιανό ή Εβραίο άντρα. 

Ο λόγος είναι προφανής. 

Τα παιδιά ανήκουν στον πατέρα και πρέπει να ακολουθήσουν την πίστη του.

Οτι ΔΕΝ συμφερει στους Μωαμεθανούς το “Ιερόν” Κοράνι το απαγορεύει. 

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι σήμερα, ορισμένοι εκκοσμικευμένοι συμπατριώτες μας, που χλευάζουν τα κελεύσματα του Ευαγγελίου και περιφρονούν τις απαγορεύσεις της Εκκλησίας είναι έτοιμοι να “παντρέψουν” την κόρη τους με κάποιο μωαμεθανό λαθρομετανάστη, νομίζοντας πως τοιουτοτρόπως θα την αποκαταστήσουν. 

Λυπάμαι τους ανθρώπους αυτούς διπλά.

Πίσω από κάθε τέτοιο “γάμο” ξεκινά συνήθως ένας ποταμός δακρύων των γονιών, της κόρης κι όχι μόνο.

Ο πατέρας είναι ο κηδεμόνας του παιδιού. Αν το πάρει και φύγει σε μωαμεθανική χώρα ότι κι αν κάνει η μητέρα κυνηγάει ίσκιους.

Το Κοράνι είναι σαφές.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα η μητέρα. 

Και το πιο σπουδαίο: Εχει διαπράξει μεγάλη αμαρτία συζώντας μ’ ένα τέτοιο άνθρωπο, αφού μόνο το μυστήριο του γάμου εξαγιάζει τη σχέση ανδρός και γυναικός.