.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ένα κόλπο για να πείσεις τον άνδρα σου να σε βοηθά στις δουλειές!


Όταν γκρινιάζεις εσύ γίνεσαι το πρόβλημα και εκείνος το αντιμετωπίζει κλείνοντας τα αυτιά του. Αλλά όταν δεν γκρινιάζεις εκείνος αντιμετωπίζει το πρόβλημα. Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, στους άνδρες αρέσει να το διορθώνουν. Με τη γκρίνια το κάνεις να φαίνεται σαν να το έχεις εσύ. 

Από τη συγγραφέα, Sherry Argov.
Aς δούμε το παράδειγμα της Νταιάνα. Άρχισε να γκρινιάζει στον άνδρα της για να διορθώσει ένα μάνταλο στο πλυσταριό. Μετά την Τρίτη φορά που του το ζήτησε, εκείνος νευρίασε και καμιά δύναμη επάνω στην γη δεν θα μπορούσε να τον παρακινήσει να κάνει τη δουλειά που η γυναίκα του ήθελε!
Ένα βράδυ είχαν έρθει κάποιοι φίλοι τους.  Τότε η Νταιάνα βρήκε την ευκαιρία. Φροντίζοντας να την ακούει ο άνδρας της,  ζήτησε από τον άνδρα της φίλης της να τη βοηθήσει με πολύ γλυκό και ευγενικό τρόπο. Ο άνδρας της ακούγοντας την παράκληση, πριν καν προλάβει ο φίλος να κατέβει τις σκάλες βρήκε το κατσαβίδι και πήγε στο πλυσταριό έτοιμος να κάνει την επιδιόρθωση. Οι άνδρες απεχθάνονται να κάνει ένας άλλος μια δουλειά για λογαριασμό τους. Είναι θέμα προσωπικής επικράτειας- σαν κάποιο άλλο αρσενικό να καταπατάει τα χωράφια του. Όταν του έχεις ζητήσει να κάνει κάτι και δεν το κάνει, πες του: Δεν πειράζει αγάπη μου. Δε χρειάζεται να το κάνεις εσύ. Θα έρθει ο ξάδερφός μου ή θα ζητήσω από τον γείτονα που ξέρει να το φτιάξει.
Είναι κανόνας. Αν τον αποκλείσεις από κάποιες μικροδουλειές και επαινέσεις τον αντικαταστάτη του αυτός θα σπεύσει να τις κάνει πρώτος. Και να θυμάσαι. Οι άνδρες χρειάζονται λίγο σπρώξιμο. Δεν είναι από τη φύση τους και τα πιο ταλαντούχα όντα όταν πρέπει να φροντίσουν ένα νοικοκυριό! Θυμηθείτε πριν ο άνδρας σας  γίνει σύζυγος και μπαμπάς ήταν για χρόνια ένας ανέμελος εργένης. Τόνισε τις απόψεις σου για τις δουλειές του σπιτιού αλλά απέφυγε να γκρινιάζεις. Όταν χρησιμοποιείς τις ενοχές ή τη γκρίνια ως κίνητρο τον κάνεις να νιώθει άσχημα. Αν όμως χαιδέψεις το εγώ του, νιώθει ωραία. Ο άνδρας έχει ανάγκη τον έπαινο. Για κάθε μικρή δουλειά που κάνει πες του: «Σε ευχαριστώ, τόσο πολύ καλέ μου!» Συνέχισε να τον επαινείς. Και εκείνος θα σκεφτεί: «Γιατί να μη φτιάξω και το μάνταλο στο πλυσταριό;»