.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ζευγάρι από τη Βρετανία γυρίζει τον κόσμο και παντρεύεται – Ο 62ος γάμος τους στην Κέρκυρα

 
Βρίσκονται σε ένα διαρκές ταξίδι του μέλιτος. Πρόκειται για ένα ζευγάρι από τη Βρετανία, που γυρίζει τον κόσμο και παντρεύεται. Ηδη έχουν ανταλλάξει γαμήλιους όρκους 62 φορές ως τώρα, με την πιο πρόσφατη τελετή να φιλοξενείται στην Κέρκυρα.

Η Λίσα Γκαντ και ο Αλεξ Πέλινγκ έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Ως τώρα έχουν παντρευτεί φορώντας σκωτσέζικο κιλτ, στολή ταυρομάχου, ντύθηκαν βρικόλακες και ενσάρκωσαν τον Τζέιμς Μποντ. Εχουν στο άλμπουμ τους παραδοσιακές γαμήλιες τελετές των Ζουλού, των Χαβανέζων, των Ταϊτινών και των Μάγιας.

Η λίστα της γαμήλιας τρέλας τους δεν σταματά πουθενά. Το ζευγάρι έχει ανταλλάξει όρκους αγάπης σε αεροπλάνο που συνετρίβη, πάνω σε ελέφαντα, σε πλωτό παρεκκλήσι, μέσα σε αεροδρόμιο και σε σκηνικό που θυμίζει την ταινία «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο της Σοκολάτας».

Για να τα καταφέρουν όλα αυτά πούλησαν το σπίτι και την επιχείρησή τους και ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο με ένα φορτηγάκι 25 ετών, ενώ ταυτόχρονα συγκεντρώνουν χρήματα για τη Unicef. Και αυτό γιατί προτρέπουν τον κόσμο αντί να τους κάνει δώρο, να δώσει χρήματα στην οργάνωση. Τι ψάχνουν; Το σημείο του πλανήτη στο οποίο θα μπορέσουν να κάνουν τον τέλειο γάμο.
Η αναζήτηση τους έφερε πριν από λίγες ημέρες στην Κέρκυρα όπου βέβαια παντρεύτηκαν για μία ακόμη- 62η- φορά. «Λατρέψαμε τον γάμο μας στην Κέρκυρα, τις προετοιμασίες, την τοποθεσία της υπέροχης εκκλησίας, τους ανθρώπους που με συνόδεψαν μέχρι τον γαμπρό με τραγούδια και χορούς, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές. Μας άρεσαν οι παραδόσεις που βιώσαμε μέσα στην εκκλησία και πρέπει να μας πέταξαν περίπου... έναν τόνο ρύζι τη στιγμή που βγαίναμε από το ναό», είπε η Λίσα μιλώντας στο ΑΠΕ για τον γάμο της αλά ελληνικά.
Γιατί λοιπόν ζουν με αυτό τον τρόπο τα τελευταία τρία χρόνια; «Πιστεύουμε ότι πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να ταξιδέψουν, να εξερευνήσουν, να ζήσουν μια περιπέτεια ζωής, αλλά το σκέφτονται υπερβολικά και έτσι μεταπείθουν τον εαυτό τους. Ακούν φίλους, γνωστούς και συγγενείς, εναρμονίζονται με την κυρίαρχη νοοτροπία και δεν πιστεύουν ότι το όνειρό τους μπορεί να συμβεί. Και γι΄ αυτό δεν συμβαίνει», απαντά η Λίσα, προσθέτοντας πως εκείνη και ο σύζυγός του δεν είχαν ποτέ ενδοιασμούς για αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους.
«Αγαπάμε τη ζωή μας στον δρόμο. Το φορτηγάκι μας, όπου ζούμε, τρώμε και κοιμόμαστε και με τον οποίο ταξιδεύουμε, είναι η ελευθερία μας και πηγαίνουμε όπου μας πάει ο άνεμος... και οι γάμοι μας. Τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;», αναρωτιέται και προσθέτει πως βέβαια αυτή η περιπέτεια κάποια στιγμή θα τελειώσει, μια και γυρίζοντας τον κόσμο ψάχνουν και ο ιδανικό μέρος για να εγκατασταθούν. «Μετά θα πιάσουμε δουλειά και θα ξεκινήσουμε από την αρχή. Αυτή θα είναι η επόμενη μεγάλη περιπέτεια», καταλήγει.