.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τεστ: Είσαι έτοιμη για παιδί;

«Εγώ πότε θα γίνω μάνα;» Πριν απαντήσετε στην ερώτηση, κάντε το τεστ για να δείτε αν πράγματι μπορείτε να… αντέξετε τις χαρές της μητρότητας.

1η δοκιμασία: Χάος

  • Απλώστε σάλτσα ή/και σοκολάτα στις πολυθρόνες και τις κουρτίνες.
  • Τρίψτε τα χέρια σας σε βρεγμένο γρασίδι και στη συνέχεια αφήστε τα αποτυπώματά σας σε όλους τους τοίχους.
  • Τοποθετήστε ένα μπισκότο πίσω από τον καναπέ και αφήστε το εκεί όλο το καλοκαίρι.
  • Πάρτε ένα κουτί με τουβλάκια Lego (αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα μικροαντικείμενα). Βάλτε κάποιον φίλο σας να τα σκορπίσει σε όλο το σπίτι. Κλείστε τα μάτια και προσπαθήστε να περπατήσετε προς το μπάνιο ή την κουζίνα. Προσοχή: Δεν πρέπει να φωνάξετε (κάτι τέτοιο θα ξύπναγε το παιδί τη νύχτα και δεν το θέλετε, έτσι δεν είναι;).
Αν περάσατε την πρώτη δοκιμασία, είστε έτοιμη να περάσετε στην επόμενη.

2η δοκιμασία: Στο σούπερ-μάρκετ

Ζητήστε από φίλους να σας δώσουν για λίγο το κατοικίδιό  τους (σκυλάκι κατά προτίμηση) και πάρτε το μαζί σας καθώς ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ ή στο μανάβικο. Πρέπει να μην πάρετε τα μάτια σας από πάνω του και να πληρώσετε για οτιδήποτε τρώει ή καταστρέφει.
Τα καταφέρατε; Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

3η δοκιμασία: Ντύσιμο

Βρείτε ένα μεγάλο και πολύ δυστυχισμένο ζωντανό χταπόδι (καλοκαίρι είναι, στην Ελλάδα ζούμε, όλα γίνονται αρκεί να υπάρχει θέληση). Προσπαθήστε να το βάλετε σε μία μικρή διχτυωτή τσάντα φροντίζοντας ότι όλα τα πόδια του είναι μέσα.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί κάποιος να το καταφέρει, αλλά τα συγχαρητήριά μας. Μπορείτε να προχωρήσετε παρακάτω.

4η δοκιμασία: Τάισμα

Πάρτε μια μεγάλη πλαστική κανάτα. Γεμίστε την μέχρι τη μέση με νερό. Κρεμάστε την από το ταβάνι με ένα ανθεκτικό σκοινί ώστε να φτάνει στο ύψος των ώμων σας, και σπρώξτε την ελαφρά ώστε να αρχίσει να ταλαντώνεται. Προσπαθήστε να τοποθετήσετε κουταλιές μουλιασμένων δημητριακών στο στόμιο της κανάτας, ενώ ταυτόχρονα προσποιείστε ότι κάθε κουταλιά είναι αεροπλανάκι. Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία, ρίξτε όλο το περιεχόμενο της κανάτας στο πάτωμα.
Αντέχετε ακόμη; Διαβάστε την επόμενη.

5η δοκιμασία: Πέφτει η νύχτα

Πάρτε μια μικρή υφασμάτινη τσάντα, γεμίστε την με 3,5-5,5 κιλά άμμο και στη συνέχεια μουσκέψτε την καλά. Στις 8 το απόγευμα ξεκινήστε να χορεύετε βαλς και να μουρμουρίζετε αγκαλιά με την τσάντα μέχρις τις 9. Αφήστε κάτω την τσάντα και βάλτε το ξυπνητήρι να χτυπήσει στις 10. Μόλις το ακούσετε, σηκωθείτε, πάρτε την τσάντα και τραγουδήστε ό,τι τραγούδι ξέρετε. Επινοήστε καμιά δωδεκαριά ακόμα και τραγουδήστε και αυτά μέχρι τις 4 τα ξημερώματα. Βάλτε ξυπνητήρι στις 5 το πρωί. Σηκωθείτε και φτιάξτε πρωινό. Κάντε το καθημερινά για 5 χρόνια. Σημαντικό: Όλο αυτό το διάστημα, πρέπει να δείχνετε χαρούμενη.
Και όμως, το τεστ δεν έχει τελειώσει ακόμα.

6η δοκιμασία: Αντοχή

Πάρτε ένα πουφ και προσκολλήστε το στο μπροστινό μέρος των ρούχων σας. Αφήστε το εκεί για 9 μήνες. Τώρα, αφαιρέστε το 10% του περιεχομένου του. Αγοράστε μια εφημερίδα. Πηγαίνετε σπίτι και διαβάστε την ήσυχα για τελευταία φορά στη ζωή σας.
Αν έχετε φτάσει έως εδώ και εξακολουθείτε να επιμένετε, κάντε την τελευταία και πιο δύσκολη δοκιμασία.

7η δοκιμασία: Κήρυγμα

Βρείτε ένα ζευγάρι που έχουν ήδη μικρό παιδί. Κάντε τους κήρυγμα για το πώς μπορούν να κάνουν το παιδί τους πιο πειθαρχημένο, πιο υπομονετικό, πιο έξυπνο, πιο… Εξηγήστε τους αναλυτικά όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιωθούν και να γίνουν καλύτεροι γονείς. Δώστε τους να καταλάβουν ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αφήνουν τα παιδιά να τρέχουν ελεύθερα μόνα τους.
Αυτό ήταν! Ελπίζουμε να απολαύσατε την εμπειρία. 

πηγή