.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις

Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις (4)
Το καλοκαίρι ανέκαθεν αποτελούσε την αγαπημένη εποχή για όσους θέλουν να παντρευτούν. Καλός καιρός, ακόμη καλύτερη διάθεση. Σε κάποιες περιοχές του κόσμου όμως, η άγια αυτή μέρα του γάμου είναι ακριβώς ό,τι όλοι μας έχουμε ονειρευτεί. Πραγματικά αξέχαστη.
Γιατί για κάποιους το απλό πέταγμα της ανθοδέσμης είναι αρκετά passé…
- Στη Σκωτία “μαυρίζουν’ τη νύφη
Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις (3)
Μια πιο… dark παράδοση επικρατεί πριν τον Σκωτσέζικο γάμο. Είναι το λεγόμενο “blackening”, το μαύρισμα δηλαδή της νύφης. Εδώ οι καλεσμένοι θα πρέπει να “στολίσουν” τη νύφη με σάλτσες, αυγά, φτερά ή ότι άλλο σκεφτεί ο καθένας. Και για να επισημοποιήσουν το “μαύρισμα” παρελαύνουν όλοι μαζί στην πόλη…
- Η Κινέζα στα κόκκινα
Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις (6)
Στην μακρινή Κίνα οι νύφες δεν επιλέγουν μόνο ένα νυφικό, αλλά τρία! Το πρώτο, που φορούν στην κύρια τελετή, είναι σε κόκκινες, ροζ ή μπορντό αποχρώσεις αποχρώσεις, το οποίο συμβολίζει το γεγονός ότι η αγάπη γιορτάζει τη μέρα του γάμου. Στη συνέχεια μπορούν να αλλάξουν το νυφικό αυτό, φορώντας ένα άλλο, σε λευκή απόχρωση αυτή τη φορά. Τέλος, η νυφούλα αλλάζει ξανά φορεσιά, επιλέγοντας αυτή τη φορά ένα νυφικό σε χρώμα της επιλογής της ή κάποια τουαλέτα.
- Είναι μεγάλη η τιμή του χορού (στην Πολωνία)
Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις (2)
Στο γαμήλιο Πολωνικό πάρτι ο χορός με τη νύφη δεν είναι κάτι που ο καθένας μπορεί να χαρεί δωρεάν. Για την ακρίβεια… αγοράζεται. Οι καλεσμένοι λοιπόν υποβάλλουν αίτηση χορού καταθέτοντας και το ανάλογο χρηματικό ποσό. Η νύφη βέβαια δεν μπορεί να αρνηθεί τον χορό. Και γιατί να το κάνει άλλωστε. Όσο για το πού πάνε τα χρήματα που μαζεύουν οι παράνυμφοι; Ευτυχώς είναι για καλό σκοπό καθώς το ζευγάρι τα χρησιμοποιεί για το ταξίδι του μέλιτος.
- Στο Μαρόκο ο γάμος διαρκεί (πάρα) πολύ
Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις (5)
Όταν οι Μαροκινοί μιλούν για γαμήλιο γλέντι, έχουν στο μυαλό τους κάτι διαφορετικό από ένα πολύωρο “πάρτυ”. Τα happenings διαρκούν (όπως και στις περισσότερες Μουσουλμανικές χώρες) από τέσσερις έως επτά ημέρες. Αδιάκοπα. Η μέρα του γάμου πάντως για τη νύφη ξεκινά ιδιαίτερα απολαυστικά αφού, όπως ορίζει το έθιμο, απολαμβάνει ένα μπάνιο μέσα σε γάλα λίγο πριν ξεκινήσει την τελετουργία της Beberiska που είναι το ζωγράφισμα των χεριών και των ποδιών της με περίτεχνα σχέδια από χένα.
- Δύσκολα τα πράγματα για τον Ρώσο γαμπρό
Οι πιο παράξενες γαμήλιες παραδόσεις (1)
Οι Ρώσοι δε χρειάζεται να παντρευτούν για να περιμένουν… βάσανα, τα ζουν ακριβώς πριν το γάμο! Για την ακρίβεια, ο γαμπρός στη Ρωσία, πριν την τελετή θα πρέπει να περάσει μια βόλτα από το σπίτι της αγαπημένης του. Εκεί, καλείται να εντυπωσιάσει την οικογένεια αλλά και τους φίλους της με δύο τρόπους. Είτε προσφέροντάς τους ακριβά δώρα και κοσμήματα, είτε περνώντας από ειδικά τεστ, όπως το να αλλάξουν πάνα σε κάποιο από τα μωρά, που έχουν φροντίσει να φέρουν, είτε πρέπει να χορέψει ό,τι κομμάτι του ορίσουν, στον κατάλληλο ρυθμό φυσικά.
Σίγουρα, υπάρχουν και άλλες γαμήλιες παραδόσεις ανά τον κόσμο, που είναι πραγματικά άκρως πρωτότυπες.
Πηγή: cosmo.gr