.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Σάββατο 31 Μαΐου 2014

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΟΥΣ “ΓΑΜΟΥΣ”!





Του Παναγιώτη Τελεβάντου


Πολλά γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια για τους ομοφυλοφιλικούς γάμους. Μέχρι τώρα όμως μιλούσαμε για πολιτικούς ομοφυλοφιλικούς “γάμους”. Οχι για θρησκευτικούς. Υπήρχαν κάποιες ακραίες προτεσταντικές ομάδες που καθιέρωσαν κάποια μορφής τελετή “ευλογίας” των ομοφυλοφιλικών “γάμων”, αλλά όλοι θεωρούσαμε ότι αυτό δεν εξέφραζε την βούληση ακόμη και των “φιλελεύθερων” (liberal) Προτεσταντικών Ομολογιών.

Ιδoύ όμως που όλα ανατράπηκαν σήμερα, όπως μαθαίνουμε από την Βρετανική εφημερίδα “Telegraph”, με απόφαση του Δανικού Kοινοβουλίου το οποίο αποφάσισε (με την συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία των 85 από τους 111 βουλευτές του), και το οποίο υποχρεώνει όλες τις “Εκκλησίες” να τελούν ομοφυλοφιλικούς γάμους στη Δανία και αν τυχόν κάποιος κληρικός αρνείται να το κάνει, ο “επίσκοπος” αυτής της Εκκλησίας είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να βρίσκει αντικαταστάστη για να τελεί το “μυστήριο”.!!!

Να σημειώσουμε ότι η Δανία ήταν η πρώτη χώρα του κόσμου που αναγνώρισε την ισχύ πολιτικού γάμου για ομοφυλόφιλους και το 2009 επέτρεψε σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά ακόμη και από το εξωτερικό.

Απλά δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει κανείς τον αποτροπιασμό του όχι μόνον για την ουσία της νομοθεσίας αλλά και για την βάναυση και απαράδεκτη εισβολή του νομοθέτη στο θρησκευτικό χώρο για να καθορίσει τι είδους γάμοι θα τελούνται στους ναούς.

Αγνωστο αν ο νόμος αφορά μόνον την Λουθηρανή “Εκκλησία”, την επίσημη "Εκκλησία" της Δανίας στην οποία ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία (87%) των Δανών, ή αν αφορά όλους συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Δανίας η οποία υπάγεται στη Μητρόπολη Σουηδίας.

Είναι ένα πράγμα να συζητούμε για πολιτικούς "γάμους" -οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν έχουν απολύτως καμία ισχύ εξ απόψεως ορθοδόξου είτε αφορούν ομοφυλόφιλους είτε αφορούν ετεροφυλόφιλους-, και εντελώς διαφορετικό πράγμα να μιλούμε για θρησκευτικούς “γάμους” τους οποίους μάλιστα οι “Εκκλησίες” είναι υποχρεωμένες από το νόμο να τελούν.

Μιλάμε για πραγματικό κατάντι!

By the way! Πώς πάει ο διάλογος με τους Λουθηρανούς; 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γελοίο από τον Οικουμενισμό!

Για να δούμε τι έχει να πει για το θέμα ο Σεβασμιότατος Σουηδίας κ. Κλεόπας και ο Αγιότατος “επίσκοπος της πρεσβυτέρας αδελφής Εκκλησίας της Ρώμης”, όπως αποκαλούν τον αιρεσιάρχη του Βατικανού οι Οικουμενιστές.

πηγή