.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Δεκαπέντε παιδιά με σύνδρομο Down στηρίζουν μέλλουσα μητέρα


 Συγκινητικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Μια νεαρή γυναίκα ενημερώθηκε από τους γιατρούς ότι ο γιος της θα γεννηθεί με την συγκεκριμένη γενετική ανωμαλία και 15 παιδιά αποφάσισαν να σταθούν στο πλάι της
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, στις 21 Μαρτίου, η διαφημιστική εταιρεία Saatchi & Saatchi δημιούργησε το υπέροχο σποτ.
Μία έγκυος γυναίκα έστειλε στις 9 Φεβρουαρίου ένα email στον CoorDown, τον εθνικό οργανισμό της Ιταλίας για τα άτομα με Σύνδρομο Down.
Σε αυτό 15 παιδιά με Σύνδρομο Down απαντούν σε κάθε μέλλουσα μητέρα, δίνοντάς της μία καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να περιμένει. Τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις.
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006 προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.
Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21.