.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Γάμος με μάσκες οξυγόνου: Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία για την αιθαλομίχλη στην Κίνα

Eνα ζευγάρι Κινέζων νεόνυμφων αποφάσισε να τραβήξει τις φωτογραφίες του γάμου του σε ένα σκοτεινό και εντυπωσιακό τοπίο για να διαμαρτυρηθούν για την εκτός ελέγχου ρύπανση της χώρας τους. Το νιόπαντρο ζευγάρι φωτογραφήθηκε φορώντας μάσκες για να προστατευθούν από το τοξικό νέφος του Πεκίνου.
Το Πεκίνο δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα καθαρή πόλη, αλλά τα τοξικά σύννεφα που σκεπάζουν την πόλη τους τελευταίους μήνες έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση να επιβάλει όρια στα εργοστάσια και τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή του Πεκίνου.
Το επίπεδο των τοξικών σωματιδίων PM 2,5, τα οποία είναι αρκετά μικρά για να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος μέσω των πνευμόνων, είναι πάνω από 20 φορές υψηλότερο από τα αποδεκτά όρια.
Οι κάτοικοι του Πεκίνου είναι πλέον αναγκασμένοι να φορούν πλαστικές μάσκες για να διαφυλάξουν την υγεία τους, αλλά αυτό το ζευγάρι φόρεσε μάσκες οξυγόνου για να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι η πόλη στην οποία παντρεύτηκαν έχει αρχίσει να γίνεται τοξική και μη κατοικήσιμη.










(Eικόνες: : HAP/Quirky China News/REX)