.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Μήπως ο σύντροφός σου μοιάζει στον μπαμπά σου;


Μήπως ο σύντροφός σου μοιάζει στον μπαμπά σου;

Μέχρι στιγμής ξέραμε πως οι άντρες έψαχναν να παντρευτούν «μία σαν την μητέρα τους», μήπως τελικά και οι γυναίκες ψάχνουν στο σύντροφό τους τον πατέρα τους;
Σύμφωνα με τον Τάμας Μπερετζκέι από το πανεπιστήμιο του Πεκς στην Ουγγαρία, «οι ετεροφυλόφιλοι ελκύονται από πρόσωπα που θυμίζουν τα χαρακτηριστικά του γονέα με το αντίθετο φύλο, κάτι που σχετίζεται άμεσα με την εξελικτική διαδικασία του ανθρώπου».
Σε δείγμα 312 ενηλίκων από 52 διαφορετικές οικογένειες  (όπου κάθε οικογένεια αποτελούνταν από ένα ζευγάρι, μαζί με τους γονείς τους), οι ερευνητές βρήκαν σημαντικές εξωτερικές ομοιότητες μεταξύ της συντρόφου με τη μάνα του άντρα και αντίστοιχα του συντρόφου με τον πατέρα της γυναίκας.
Το πιο περίεργο ήταν ότι οι άντρες και οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα φαίνεται να εστίασαν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του προσώπου όταν συνάντησαν τον έρωτα της ζωής τους:
Οι άντρες  επικεντρώνονται στην κάτω γνάθο του προσώπου, καθώς  προτιμούν τις γυναίκες που έχουν παρόμοιο πάχος χειλιών, πλάτος στόματος και διάπλαση σαγονιών με τις μητέρες τους.
Για τις  γυναίκες από την άλλη, σημαντικό κριτήριο είναι η απόσταση μεταξύ του στόματος και των φρυδιών.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Το γεγονός ότι οι άντρες ψάχνουν γυναίκες με τα χαρακτηριστικά της μητέρας τους και οι γυναίκες με αυτά του πατέρα τους δεν στηρίζεται σε κάποιο ψυχολογικό, κοινωνικό λόγο. Πολύ απλά, οι επιλογές αυτές σχετίζονται άμεσα με την εξελικτική και αναπαραγωγική διαδικασία του ανθρώπου. 

πηγή