.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Κίνα:Φρενίτιδα για ένα γάμο την τυχερή 4η Ιανουαρίου

newego_LARGE_t_1101_54149340 
 Χιλιάδες ζευγάρια σε όλη την Κίνα συνωστίστηκαν στα ληξιαρχεία, με την ελπίδα να καταφέρουν να παντρευτούν στην «τυχερή» ημερομηνία της 4ης Ιανουαρίου 2013.
Ο χαμός έγινε γιατί «4 Ιανουαρίου 2013» στα μανδαρινικά ακούγεται παρόμοια με τη φράση «θα σ’ αγαπώ για όλη μου τη ζωή».
Τουλάχιστον 10.000 ζευγάρια πρόκειται να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου στο Πεκίνο, ενώ πολλά περισσότερα εμφανίστηκαν στα δημαρχεία χωρίς ραντεβού. Άλλα πάλι στην επαρχία Χαϊνάν αψήφησαν τη βροχή και περίμεναν στην ουρά, προκειμένου να παντρευτούν.
Παρόμοιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και στις 12 Δεκεμβρίου, την τελεύταία επαναλαμβανόμενη ημερομηνία του αιώνα.
Οι ημερομηνίες όπως η 12/12/12 θεωρούνται πολύ τυχερές στην Κίνα, αλλά και η συγκεκριμένη ημερομηνία στα μανδαρινικά ακούγεται ως «θα σ’ αγαπώ», όπως είχε αναφέρει τον περασμένο Δεκέμβριο το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.
Οι Κινέζοι δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στους αριθμούς.
Ειδικότερα, ο αριθμός «8»- που ακούγεται σαν τη λέξη ευημερία- θεωρείται ιδιαιτέρως τυχερός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο ξεκίνησαν στις 8/8/08.
Και εκείνη την ημέρα πάρα πολλά ήταν τα ζευγάρια που έσπευσαν να παντρευτούν.
Οι τηλεφωνικοί αριθμοί και οι αριθμοί πινακίδων αυτοκινήτου που περιέχουν το νούμερο οκτώ έχουν μεγάλη ζήτηση και πωλούνται για αστρονομικά ποσά.
Αντιθέτως, το 4 είναι παραδοσιακά άτυχος αριθμός, καθώς η προφορά του στα μανδαρινικά ακούγεται ως «θάνατος»

πηγή