.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Θέλει να κάνουμε έρωτα, αλλά εγώ δεν είμαι έτοιμη…

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες αφ’ ότου έχετε γεννήσει και ο σύντροφός σας έχει όρεξη για σεξ, ενώ εσείς δεν θέλετε ούτε να το… ακούσετε;

Μην ανησυχείτε! Συνήθως έτσι συμβαίνει. Οι γυναίκες που γεννούν, ειδικά τα πρώτα παιδιά, είναι πολύ απορροφημένες στο νέο τους ρόλο και βασικά πολύ κουρασμένες.

Το να μιλήσετε με τον σύντροφό σας γι’ αυτό που αισθάνεστε, λίγες ημέρες μετά τον τοκετό σας, είναι το καλύτερο που έχετε να κάνετε.

Η πλειοψηφία των γυναικών που βρίσκονται στη λοχεία, έχουμε μειωμένη λίμπιντο, και αυτό εξηγείται τόσο από την αυξομείωση των ορμονών, όσο και των αλλαγών που συντελούνται στον οργανισμό τους.

Αν μοιραστείτε ό,τι νιώθετε με τον συντροφό σας τότε θα έχετε και την αντίστοιχη κατανόηση. Όταν όμως τον αποφεύγετε συστηματικά χωρίς να του εξηγείτε, τότε και αυτός δικαιολογημένα αναρωτιέται τι έχει πάει στραβά!

Το επόμενο βήμα που πρέπει να «δουλέψετε» είναι το να επιστρέψετε σταδιακά σε γνώριμες καθημερινές συνήθειες και φυσικά να βρείτε τη διάθεσή σας για σεξ!

Ακόμα και αν δεν αισθάνεστε σέξι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι έχετε υποχρέωση απέναντι στο συντροφό σας να διατηρήσετε τη σχέση σας!

Αφήστε για λίγες ώρες το μωρό σας με κάποιον που εμπιστεύεστε και αφιερώσετε λίγο χρόνο και στον σύντροφό σας! Δεν χάθηκε ο κόσμος αν μείνει για λίγο μόνο του!

Κάντε πράγματα που συνηθίζατε όταν ήσασταν χωρίς παιδιά! Πηγαίνετε σινεμά, για ένα ποτό ή μία μεγάλη βόλτα πιασμένοι χέρι – χέρι.


Περισσότερα στο mother.gr