.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Το μάθαμε κι αυτό…

Νέα βρετανική έρευνα καταρρίπτει τον μύθο που θέλει το «αδύναμο φύλο» να τις έχει ανάγκη
Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι «αγκαλίτσες» στο κρεβάτι
Οι αγκαλίτσες στο κρεβάτι αρέσουν περισσότερο στους άνδρες από ό, τι στις γυναίκες, υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα.



Λονδίνο

Στις γυναίκες δεν αρέσουν οι αγκαλιές και τα χάδια στο κρεβάτι – τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει νέα βρετανική έρευνα καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει το «αδύναμο φύλο» να έχει ανάγκη από τέτοιου είδους τρυφερές περιπτύξεις.
Στην έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία στρωμάτων ύπνου Silentnight, διαπιστώθηκε ότι το ένα τρίτο των Βρετανίδων, όχι μόνο δεν ζητούν από τον σύντροφό τους να τις αγκαλιάσει αλλά παραπονιούνται ότι όταν εκείνος το κάνει δεν τους αρέσει. Συγκεκριμένα το 32% των γυναικών δήλωσε ότι δεν αντέχει τις αγκαλιές στο κρεβάτι, αλλά υποχρεώνεται να τις κάνει για να μην δυσαρεστήσει τον σύντροφό του.
Το 55% δήλωσε ότι επιτρέπει τις αγκαλιές στο κρεβάτι πριν από τον ύπνο, μόνο αν αυτές είναι σύντομες, ενώ ένα εντυπωσιακό 77% των γυναικών είπε ότι εφαρμόζει τη τακτική του «hug and roll» από τη διάσημη κωμική σειρά «Τα Φιλαράκια»: αγκαλιάζει τον σύντροφό του μέχρι εκείνος να αποκοιμηθεί και αμέσως μετά πηγαίνει να κοιμηθεί άνετα στη δική του πλευρά του κρεβατιού. Περίπου οι μισές γυναίκες είπαν ότι οι λόγοι που δεν τους αρέσουν οι αγκαλιές στο κρεβάτι είναι αφενός ότι όταν ξαπλώνουν θέλουν να κοιμηθούν και αφετέρου ότι τις κάνει να αισθάνονται άβολα και να ζεσταίνονται.
Το ένα τρίτο των γυναικών αγκαλιάζει τον σύντροφό του μόλις μία φορά την εβδομάδα ή και λιγότερο, ενώ μία στις 20 γυναίκες δεν το κάνει «σχεδόν ποτέ». Επιπλέον μία στις 10 προτιμάει να περνάει χρόνο στο Facebook από το να αγκαλιάζει τον σύντροφό της στο κρεβάτι. Από την πλευρά τους, οι άνδρες δήλωσαν σε ποσοστό 36% ότι οι λιγότερες αγκαλιές το βράδυ έχουν οδηγήσει σε περισσότερους καβγάδες στην κρεβατοκάμαρα, ενώ το 22% θέλει να αγκαλιάζει τη σύντροφό του όλο το βράδυ. Το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 18%. Ωστόσο, και τα δύο φύλα δείχνουν να συμφωνούν με ποσοστό 41% στο εξής: οι αγκαλιές στο κρεβάτι είναι περισσότερο πιθανό να λάβουν χώρα κατά τους χειμερινούς μήνες.


πηγή