.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τα «ΠΡΕΠΕΙ» και τα «ΜΗ» του τσακωμού»

Το markos.tv σας συμβουλεύει για τις σχέσεις. Οι τσακωμοί είναι χαρακτηριστικό όλων των ειδών των σχέσεων. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ζωή τους θα ήταν βαρετή χωρίς μερικές διαφωνίες μέσα στην καθημερινότητα τους. Βέβαια αυτό δε σημαίνει ότι κάθε μας διαφωνία θα πρέπει να καταλήγει σε φωνές, βρισιές ή σε σιωπές και «μούτρα» που θα κρατάνε μέρες.
Μερικά βήματα μας βοηθούν να διαχειριστούμε τον καβγά ακόμα και αν έχει ήδη ξεκινήσει.

Βήμα 1ο: Αποφύγετε να φωνάζετε και οι 2 ταυτόχρονα.

Βήμα 2ο: Αν αισθάνεστε ότι ο καβγάς θα κάνει σε λίγο την εμφάνισή του, ακόμα και σε μια «ώρα περασμένη» μπορείτε ακόμα και τότε να ανατρέψετε την κατάσταση αποστασιοποιώντας τον εαυτό σας από αυτόν.

Βήμα 3ο: Διαχειριστείτε το Συναίσθημά σας. Συνειδητοποιείστε τι κάνετε εκείνη τη στιγμή. Προστατεύετε τα όριά σας ή απλά διεκδικείτε;

Βήμα 4ο:Πάρτε «σωστές» αναπνοές. Σταματήστε για λίγο ότι κάνετε και πάρτε βαθιές ανάσες όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτό έχει ιδιαίτερα δυναμικό αποτέλεσμα στη μέση ενός καβγά.

Βήμα 5ο Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να ηρεμήσει. Αποφύγετε να συζητήσετε «σοβαρά» θέματα «εν θερμώ». Καλό θα είναι να περιμένετε να εκτονωθεί η ένταση της στιγμής.

Όπως και να’χει ένας τσακωμός δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση για κανέναν. Αν όμως είναι μια συχνή κατάσταση σε μια σχέση τότε ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε την ποιότητα της σχέσης αυτής και αν αξίζει τον κόπο η διαιώνιση αυτής.