.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Απίστευτο story: Δαχτυλίδι εκλάπη στη Νέα Υόρκη το 1970 και εμφανίστηκε σήμερα στη Νάξο!


B9E99B047838E80D7FB67E24389134E5
Πριν από τέσσερις δεκαετίες, το δαχτυλίδι της αποφοίτησης ενός άνδρα από τη Νέα Υόρκη ήταν ανάμεσα στα πράγματα που έχασε όταν του έκλεψαν την τσάντα τη νύχτα του γάμου του. Σήμερα, το δαχτυλίδι βρέθηκε σε μέρος που δεν θα περίμενε κανείς.
Ο σχεδόν 70χρονος σήμερα Σταν Οστάπιακ είχε αποφοιτήσει το 1962 από λύκειο στο Μανχάταν. Όπως συνηθίζεται, του δόθηκε αναμνηστικό δαχτυλίδι με το όνομα του σχολείου χαραγμένο στο εσωτερικό του.
Ο Οστάπιακ φαίνεται ότι είχε αδυναμία στο δαχτυλίδι, γιατί το φορούσε όταν παντρεύτηκε δέκα χρόνια μετά και χρειάστηκε να το βγάλει στο γάμο του. Το έβαλε στην τσάντα της νύφης, αλλά η τσάντα «εξαφανίστηκε» στο τραπέζι του γάμου.
Τέσσερις δεκαετίες μετά, το δαχτυλίδι βρέθηκε κάπου που δεν θα φανταζόταν κανείς: Στη Νάξο.
Κάτοικος του νησιού βρήκε πρόσφατα το δαχτυλίδι στα πράγματα του πατέρα του, ο οποίος είχε αποβιώσει.
Ο γιος έψαξε στο Διαδίκτυο το σχολείο (το μοναδικό στοιχείο) και διαπίστωσε ότι εν τω μεταξύ είχε κλείσει, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Βρήκε από τα στοιχεία αποφοίτων συμμαθητές του Οστάπιακ, οι οποίοι τον εντόπισαν με τη σειρά τους.
Ο Ναξιώτης έστειλε το δαχτυλίδι ξανά στο Μανχάταν μαζί με μία καρτ ποστάλ. Το πώς το αντικείμενο είχε φτάσει μέχρι το νησί είναι, και μάλλον θα παραμείνει, άγνωστο.