.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ενα ονειρικό άλμπουμ γάμου - Η νύφη τράβηξε έξυπνες selfie με τη βοήθεια καθρεπτών

Κάθε ζευγάρι θέλει να έχει τις πιο ονειρικές φωτογραφίες γάμου, με επαγγελματίες φωτογράφους να αποτυπώνουν τις στιγμές. Οποιο όμως άλμπουμ γάμου δει κανείς παρατηρεί πανομοιότυπα σκηνικά και στάσεις.
Η Liisa Luts, που είναι φωτογράφος ήθελε κάτι ξεχωριστό για τα δικά της γαμήλια καρέ. Απαθανάτισε στιγμιότυπα από την αρχή της ημέρας του γάμου της μέχρι και το επόμενο πρωί, τα οποία συνθέτουν ένα ξεχωριστό σκηνικό.
«Δεν είχαμε την ανάγκη να φτιάξουμε ένα άλμπουμ από στημένες φωτογραφίες ενός τρίτου», λέει η Liitsa στο FEMALL. «Θέλαμε τις δικές μας αυθεντικές φωτογραφίες», προσθέτει.
Η Liitsa και ο σύζυγός της Henno είναι μαζί 6 χρόνια, γνωρίστηκαν σε μια συναυλία και γίνανε φίλοι, η πορεία τους έκανε ζευγάρι.
Η πρώτη γαμήλια φωτογραφία ήταν του άντρα της να κοιμάται στο κρεβάτι και η τελευταία απεικόνιζε τους δυο τους με εκείνον να της ακουμπά γλυκά το μάγουλο και εκείνη να δείχνει το δαχτυλίδι του γάμου τους.
Οσον αφορά την τελευταία φωτογραφία, αναφέρει πως «την τράβηξα όταν γυρίσαμε σπίτι , αγκαλιά στο κρεβάτι, με τη νέα μέρα να ξεκινά».
«Τότε συνειδητοποίησα πως ήμουν παντρεμένη, όλα ήταν πήγαν τέλεια και ήμασταν έτοιμοι ως ζευγάρι να για νέες περιπέτειες. Ηταν ένα πανέμορφο συναίσθημα».
Μέσα από τα καρέ η Liitsa παρουσιάζει όλη τους τη μέρα. Από τις προετοιμασίες και τα ρούχα μέχρι το πάρτι. Κάθε κλικ αποτυπώνει κάτι διαφορετικό με ρετρό διάθεση, ξεχιελίζοντας από αγάπη και ευτυχία.


Πηγή

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι άνδρες της Ινδίας ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να βρουν νύφη

ΑΠΟΡΡΟΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ
Ινδοί άνδρες αναγκάζονται να ταξιδεύουν κατά μήκος της χώρας για να βρουν νύφες καθώς η κουλτούρα των εκτρώσεων επιλογής φύλου έχει αφήσει το λαό τους χωρίς γυναίκες.
Πριν από το 1994, οι έγκυες γυναίκες έκαναν προγεννητικό τεστ προσδιορισμού του φύλου για να δουν αν κυοφορούσαν αγόρι ή κορίτσι. Ωστόσο, αυτό οδήγησε σε αύξηση των εκτρώσεων των θηλυκών βρεφών, καθώς οι περισσότερες οικογένειες προτιμούσαν τα αγόρια για οικονομικούς λόγους.

Τώρα, οι Ινδοί, ειδικά στις βόρειες επαρχίες της χώρας, αγωνίζονται να βρουν γυναίκες να παντρευτούν στην περιοχή τους, λόγω της μη ισορροπημένης αναλογίας ανδρών και γυναικών.

Βέβαια αυτό σημαίνει, επίσης, ότι οι Ινδές γυναίκες μπορούν να διαλέξουν ποιον θα παντρευτούν χωρίς η οικογένεια του γαμπρού να απαιτεί τεράστια προίκα, πληρωμές και δώρα.
Στη Χαριάνα, ο Σαντουράμ Μπερβάλ, ήθελε να παντρευτεί, αλλά δεν ήταν σε θέση να βρει μια κατάλληλη σύζυγο, παρόλο που ζήτησε βοήθεια από τους συγγενείς, τους γείτονες και τον ιερέα στον τοπικό ναό.
Τελικά βρήκε μια νύφη με το όνομα Ανίτα, αλλά ζούσε σχεδόν 3.000 χιλιόμετρα μακριά του, στην Κεράλα και μιλούσε, επίσης, μια διαφορετική γλώσσα.

Παρόλαυτα, το ζευγάρι συμφώνησε να παντρευτεί και μετακόμισαν στο χωριό του, μιλώντας μόνο ένα μείγμα Ινδικών διαλέκτων.
Οπως εξηγεί η ίδια: «Όταν πρωτοήρθα εδώ, δεν ενδιαφερόμουν πολύ για τον τόπο. Δεν μπορούσα να βγω έξω, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με κανέναν. Τώρα μπορώ να μιλήσω πολύ καλά Χαριάβνι, σχεδόν όσο και ο καθένας στο χωριό. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαι από την Κεράλα. Μιλάω σαν ντόπια»
Η Σρίτζα, γειτόνισσα της Ανίτα στην Κεράλα, συμφώνησε επίσης να παντρευτεί έναν άνδρα που ονομαζόταν Μπίρμπαλ, από το ίδιο χωριό στο οποίο πήγε η Ανίτα, λόγω της οικονομικής κρίσης στην οικογένειά της.

Ο πατέρας της είχε χάσει την όρασή του μετά από μια ασθένεια και στη συνέχεια, έχασε τη δουλειά του. Οπως εξηγεί: «Ημασταν τέσσερις αδελφές. Τι θα μπορούσε να καημένη η μητέρα μου να κάνει; Το στίγμα του να έχει τέσσερις κόρες άγαμες ήταν πάρα πολύ μεγάλο γι 'αυτήν. Οταν η οικογένεια του Μπίρμπαλ μου έκανε την πρόταση, η μητέρα μου είπε ότι ήμουν τυχερή. Οι θείοι του μίλησαν με τη μητέρα μου από το τηλέφωνο. Στη συνέχεια ήρθε στην Κεράλα και συνάντησε εμένα και την οικογένειά μου. Μέσα σε μερικές ημέρες, παντρεύτηκα και ήρθα εδώ».
Αρκετές άλλες γυναίκες της Κεράλα ο οποίος συμφώνησε να παντρευτεί άνδρες στη Χαριάνα είπαν επίσης ότι παντρεύτηκαν εν μέρει για να αποφύγουν τις καταπιεστικές απαιτήσεις προίκας. Οι οικογένειες των γαμπρών πλήρωναν όλα τα έξοδα του γάμου και δεν έπαιρναν καμία προίκα.
Ωστόσο, οι ακτιβιστές λένε ότι μια άλλη συνέπεια της έλλειψης των γυναικών στα βόρεια κράτη του Ινδικού όπως το Πουντζάμπ και η Χαργιάνα είναι ότι η εμπορία ανθρώπων έχει γίνει ένα προσοδοφόρο εμπόριο.

Πράκτορες προμηθεύονται κορίτσια και τις νεαρές γυναίκες από διάφορες πολιτείες της Ινδίας, τους υπόσχονται θέσεις εργασίας ή έναν σύζυγο, και τα πουλάνε στη Χαριάνα.
Το προεδρείο εθνικού εγκλήματος αποκαλύπτει ότι μέσα στο 2013, περίπου 25.000 κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 15 έως 30 ετών απήχθησαν και πωλήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Οι νεόνυμφοι από την Κεφαλονιά που κατάφεραν να τρελάνουν το διαδίκτυο!


Τιρκουάζ νερά, επιβλητική ατμόσφαιρα, σταλακτίτες και όλα αυτά μέσα σε ένα διαρκές παιχνίδισμα του φωτός! Πόσο πιο ελκυστικό ντεκόρ από το μαγευτικό τοπίο του σπηλαίου της Μελισσάνης στην Κεφαλλονιά θα ήθελε ένα νεόνυμφο ζευγάρι προκειμένου να βγάλει ονειρεμένες γαμήλιες φωτογραφίες;
 
Από τα εντυπωσιακότερα της χώρας, το λιμναίο σπήλαιο της Μελισσάνης ή αλλιώς σπήλαιο των Νυμφών βρίσκεται στον Καραβόμυλο, ανάμεσα στη Σάμη και την Αγία Ευφημία και προσελκύει ολοένα και περισσότερα ζευγάρια, τα οποία σπεύδουν αμέσως μόλις βγουν από την εκκλησία προκειμένου να ποζάρουν φορώντας τα νυφικά και τα γαμπριάτικα κοστούμια τους! 
 
Χαμογελαστοί και αγκαλιασμένοι, οι νεόνυμφοι ποζάρουν τρισευτυχισμένοι μέσα σε βάρκες που «χαϊδεύουν» τα κρυστάλλινα νερά ή πάνω στους βράχους με φόντο τους αιώνιους σταλακτίτες. Ο φωτογράφος μπορεί να «παίξει» με το πέπλο της νύφης, τις σκιές, τους παράξενους ιριδισμούς πάνω στο νερό τη στιγμή που ο ήλιος «γλιστράει» από την οροφή και όλες τις εντυπωσιακές δημιουργίες της φύσης.
 
ΦΩΤΟ από dete.gr
 
ΦΩΤΟ από dete.gr
 
ΦΩΤΟ από dete.gr

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΠΑ: Δεν βγάζεις άδειας «γάμου» σε ομοφυλόφιλους; Πας φυλακή.



Στη φυλακή οδηγήθηκε η χριστιανή δημόσια υπάλληλος Kim Davis από το Κεντάκι των ΗΠΑ.


Κρίθηκε ένοχη για «περιφρόνηση δικαστηρίου», επειδή αρνείται να εκδώσει άδειες “γάμου” σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε τον περασμένο Ιούνιο ότι τα ζευγάρια του ιδίου φύλου έχουν δικαίωμα να “παντρεύονται” με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα.


Η Ντέιβις όμως αρνείται να εκδώσει άδειες, επικαλούμενη τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις. «Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι ο θεοίδρυτος θεσμός του γάμου είναι μεταξύ άνδρα και γυναίκας», είπε.


«Επίσης, το Σύνταγμα της Πολιτείας του Κεντάκι στο οποίο έδωσα τον όρκο μου τον Ιανουάριο, αναφέρει ότι ο γάμος είναι μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας, και αυτό είναι το Σύνταγμα στο οποίο έχω ορκιστεί να φυλάξω», είπε.


Ομοσπονδιακός δικαστής διέταξε τη σύλληψή της, ζητώντας από τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες στο δικαστήριο να οδηγήσουν την γυναίκα στο κρατητήριο.


Εναντίον της υπαλλήλου είχαν στραφεί τέσσερα ζευγάρια, στα οποία είχε δηλώσει ότι δεν εκδίδει πιστοποιητικά «κατ’ εντολή του Θεού».


Ο δικαστής είπε ότι η εντολή του για έκδοση αδειών γάμου ισχύει για όλους και όχι μόνο για τα τέσσερα ζευγάρια ομοφυλόφιλων που μήνυσαν την Ντέιβις, επειδή "δεν έκανε τη δουλειά της".


Στην Ντέιβις δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία: Μπορούσε να μην εκδίδει άδειες «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου, αλλά απλώς να συμφωνήσει να μην παρεμβαίνει στους πέντε αναπληρωτές υπαλλήλους, οι οποίοι θα την αντικαταστήσουν.


Όμως μέσω του δικηγόρου της Mat Staver, η Davis το αρνήθηκε.


Ο Staver είπε αργότερα στο CNN ότι η Davis θα άφηνε να εκδίδονται άδειες «γάμου», εάν το όνομα και ο τίτλος της δεν εγγράφονταν πάνω σε αυτές.


«Επειδή σύμφωνα με το σκεπτικό της φαίνεται να εξουσιοδοτεί κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις χριστιανικές της πεποιθήσεις της», είπε. «Είναι θέμα συνείδησης».


Νωρίτερα ο δικαστής που εξέδωσε την απόφαση, είπε ότι η Davi θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι «να συμμορφωθεί με την απόφαση».