.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Θα καθυστερήσει η καταβολή του επιδόματος τέκνων

Οι παρατάσεις στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μεταθέτουν και το χρόνο καταβολής των επιδομάτων

Θα καθυστερήσουν να εισπράξουν το επίδομα τέκνων οι  800.000 οικογένειες που το δικαιούνται, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης με την οποία ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.
Η προθεσμία κατάθεσης των δηλώσεων, η οποία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου, είναι βέβαιο ότι θα παραταθεί για πολλές εβδομάδες κι, έτσι όπως εξελίσσονται τα γεγονότα, οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υποβάλλονται μέχρι και τον Αύγουστο γράφει το money-money.gr.
Άμεση συνέπεια της εξέλιξης αυτής θα είναι να καθυστερήσουν  σημαντικά οι διαδικασίες εκκαθάρισης των δηλώσεων και καταβολής των νέων επιδομάτων τέκνων σε 800.000 οικογένειες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Κι αυτό διότι προϋπόθεση για την καταβολή των επιδομάτων είναι η υποβολή και η εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
Από τη στιγμή λοιπόν που η υποβολή των δηλώσεων θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο πάρα πολλοί δικαιούχοι επιδομάτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν τις παροχές αυτές από τον Σεπτέμβριο και μετά, αντί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση.
ΔΕΙΤΕ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΒΗΜΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΔΩ