.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Ο τρόπος που κοιμόμαστε αποκαλύπτε​ι πράγματα για τον χαρακτήρα μας !!!


Αν ο άνθρωπος κουλουριάζεται, με τις γάμπες διπλωμένες στο στήθος
το ένα μπράτσο μπροστά στο πρόσωπο, τα πόδια ενωμένα, σαν να είναι έτοιμα για ένα άλμα, τότε… πρόκειται για άτομο που βρίσκεται πάντοτε σε κατάσταση άμυνας.

Είναι δείγμα ανωριμότητας, αρνήσεως για αγώνα, για τη συγκεκριμένη ζωή και τα προβλήματά της.

* Κοιμάται μπρούμυτα, με τεντωμένα στα πλάγια τα μπράτσα του ή σηκωμένα στο κεφάλι του πάνω στο μαξιλάρι, είναι δείγμα ότι γενικά εμπιστεύεται τους άλλους παρόλο που η τάση του αυτή συνοδεύεται από μια σχετική διάθεση να μην αποκαλύπτει τα μύχια συναισθήματά του.

Και πραγματικά, το πρόσωπο που κοιμάται μπρούμυτα θέλει ασυναίσθητα να κρύψει την καρδιά του και να την προστατέψει από ενδεχόμενες παθήσεις.

* Όποιος κοιμάται στο πλευρό του, αλλά κρύβοντας συνήθως το κεφάλι του κάτω από το μαξιλάρι, δείχνει υποσυνείδητα ότι δεν αντέχει τη μοναξιά και ότι έχει μεγάλη ανάγκη από τρυφερότητα και συμπαράσταση.

Επίσης, ότι χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια και αντιμετωπίζει με δειλία τις δύσκολες καταστάσεις, υιοθετώντας την τακτική της στρουθοκαμήλου.

* ‘Οποιος αντίθετα κοιμάται στο πλευρό με το ένα μπράτσο του κάτω από το μαξιλάρι και το άλλο τεντωμένο κατά μήκος του σώματός του είναι ονειροπόλος, φαντασιόπληκτος και συχνά τρέφεται με χίμαιρες ή αφήνει να τον κυριεύουν εύκολα η απογοήτευση και η αποκαρδίωση.

* Όποιος κοιμάται ανάσκελα ήρεμος, με ενωμένες τις γάμπες του και με τα μπράτσα του παράλληλα στο κορμί του, αποκαλύπτει ένα χαρακτήρα τακτικό, εμπεριστατωμένο, αντικειμενικό, σίγουρο για το εαυτό τους και κύριο των αισθημάτων του.

Οι στάσεις μας την ώρα του ύπνου αποκαλύπτουν ενδεχόμενα και παθολογικά προβλήματα.

* Όποιος είναι υπερτασικός κοιμάται συνήθως με χοντρά μαξιλάρια για να κρατάει ψηλά το κεφάλι του.

* Όποιος αντίθετα είναι υπερτασικός κοιμάται χωρίς μαξιλάρι ή με μαξιλάρι χαμηλό, όπου το κεφάλι χώνεται και μένει στο ίδιο επίπεδο με τους ώμους.