.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2011

Ανέκδοτο: Να γαμπρός, να μάλαμα Ο πεθερός είπε την τελευταία λέξη

Ανέκδοτο: Να γαμπρός, να μάλαμα


Ηταν κάποτε μια πεθερά που είχε τρεις γαμπρούς. Ο πρώτος την αγαπούσε, ο δεύτερος έτσι κι έτσι και ο τρίτος καθόλου.

Μια μέρα σκέφτεται η πεθερά να τους τσεκάρει και λέει στον πρώτο: «Πάμε στην παραλία να κάνουμε μια βουτιά;». Πήγαν, βουτάει στη θάλασσα η πεθερά και έκανε ότι πνιγόταν. Ο γαμπρός που την αγαπούσε έτρεξε αμέσως και την έσωσε. Την άλλη μέρα βρήκε στην πόρτα του ένα καινούριο πολυτελές αυτοκίνητο και μια ανθοδέσμη με κάρτα που έγραφε: «Σε ευχαριστώ που με έσωσες. Η πεθερά σου».

Την άλλη μέρα είπε το ίδιο και στον δεύτερο γαμπρό της. Και πάλι η πεθερά, αφού βουτάει, κάνει ότι πνίγεται. Ο γαμπρός διστάζει στην αρχή, αλλά βουτάει και τη σώζει. Την επόμενη μέρα, βρίσκει έξω από το σπίτι του ένα καινούριο αυτοκίνητο και μια ανθοδέσμη, η κάρτα της οποίας έγραφε: «Σε ευχαριστώ που με έσωσες. Η πεθερά σου».

Την επομένη επαναλαμβάνει το πείραμα και με τον τρίτο γαμπρό. Βουτάει, κάνει ότι πνίγεται αλλά ο γαμπρός αδιάφορος. Επιμένει τόσο πολύ που τελικά... πνίγεται στ' αλήθεια.

Το άλλο πρωί, βρίσκει μπροστά από το σπίτι του ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο «του κουτιού» και μια τεράστια ανθοδέσμη με κάρτα που έγραφε: «Σε ευχαριστώ που με έσωσες. Ο πεθερός σου».