.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Τρεις Βοήθειες από το Άγιον Όρος για την ατεκνία



Υπάρχουν τρεις αγιορετικες ευλογίες, οι οποίες δίνονται στα ζευγάρια που επιθυμούν να κάνουν ένα παιδί και δεν τα καταφέρνουν. Η πρώτη μεταξύ αυτών είναι η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι μια κορδέλα, η οποία καθαγιάστηκε πάνω στην λειψανοθήκη της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου. Φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και δίνεται σε όσους το επιθυμούν, επειδή βοηθά στη στειρότητα των γυναικών, όταν με πίστη επικαλούνται τη βοήθεια της Παναγίας.


b1225-6

Κατά την ιερά παράδοση και ιστορία της Εκκλησίας μας η Υπεραγία Θεοτόκος τρείς ημέρες μετά την κοίμησή της ανέστη και ανελήφθη εν σώματι στους ουρανούς. Κατά την διάρκεια της αναλήψεως της, έδωσε στον Απόστολο Θωμά την Τιμία της Ζώνη. Και ο Θωμάς μαζί με τους άλλους αποστόλους, αφού άνοιξαν τον τάφο «ουχ εύρον το σώμα» της Θεοτόκου. Έτσι η Τιμία Ζώνη αποτελεί τεκμήριο για την Εκκλησία μας της αναστάσεως και αναλήψεως της Θεοτόκου με το σώμα στους ουρανούς και με μια λέξη της μεταστάσεώς της. Η Τιμία Ζώνη κατασκευάστηκε σύμφωνα με την παράδοση από την ίδια την παναγία με τρίχες καμήλας.

Η κορδέλα της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου έχει καλυφθεί στην ανάρτηση της λειψανοθήκης 309.

Η δεύτερη ευλογία με προέλευση από το Άγιο Όρος είναι η κορδέλα ή ζώνη της Αγίας Άννας.

Η κορδέλα (ζώνη) της Αγίας Άννας είναι μια κορδέλα που καθαγιάστηκε πάνω στα λείψανα της Αγίας Άννας, τα οποία φυλάσσονται στην Ιερά Σκήτη Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης Αγίου Όρους. Η κορδέλα ή ζώνη της Αγίας Άννας δεν έχει καλυφθεί ακόμα από ανάρτηση της λειψανοθήκης.

02

Η τρίτη ευλογία είναι τα σταφύλια του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου.

Από τον τάφο του Οσίου Συμεών του Μυροβλήτου έχει φυτρώσει μόνο του με θαυματουργικό τρόπο, άνευ σποράς, ένα κλήμα για παρηγοριά των Πατέρων της Μονής. Τα σταφύλια του κλήματος αυτού έχουν θεραπεύσει θαυματουργικά τη στείρωση πολλών ατέκνων γυναικών.

Τα σταφύλια αποξηραίνονται και συνήθως δίνονται τρεις ρώγες μαζί με μικρό κομμάτι κληματοβέργας και έντυπες οδηγίες για τη χρήση τους.

01a

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ο Ν.Τραμπ καταργεί τις χρηματοδοτήσεις των αμβλώσεων - Εθνική τραγωδία στην Ελλάδα με 80.000 εκτρώσεις το χρόνο!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δεν σταματάει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Ν.Τραμπ να αποδεικνύει ότι έχει το σθένος να εφαρμόσει αυτά που έλεγε προεκλογικά και έτσι προχώρησε σε ένα ακόμα διάταγμα κατά της χρηματοδότησης των αμβλώσεων επαναφέροντας τον «κανόνα της παγκόσμιας μέγγενης (global gag rule)», έναν νόμο της προεδρίας του αείμνηστου Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984. 
 
Ο νόμος εμποδίζει τις ξένες ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση οικογενειακού προγραμματισμού από την USΑΙD (Υπηρεσία των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη) να χρησιμοποιούν τους δικούς τους, μη αμερικανικούς πόρους για την παροχή υπηρεσιών νόμιμων αμβλώσεων, ιατρικών συμβουλών ή υπηρεσιών παραπομπής για άμβλωση.
 
Εν ολίγοις διακόπτεται η χρηματοδότηση των αμβλώσεων που τόσο πολύ έχουν πλήξει τις δυτικές κοινωνίες ως προς την υπογεννητικότητα των γηγενών πληθυσμών αντίθετα με τους μετανάστες οι οποίοι γεννούν με ιδιαίτερα αυξημένους ρυθμούς καθώς η άμβλωση στα μουσουλμανικά στρώματα είναι απαγορευμένη εξ'αρχής.
 
Στην Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε τραγωδία τα τελευταία χρόνια καθώς  υπολογίζονται σε 80.000 αμβλώσεις κατ'έτος.
 
Ο κανόνας θεσπίστηκε από τον 40ο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ρόναλντ Ρίγκαν το 1984
 
Είχε καταργηθεί από τον διάδοχο του Ρίγκαν, (Δημοκρατικό) Μπιλ Κλίντον και επανήλθε όταν το 2001 τον διαδέχτηκε ο Ρεπουμπλικάνος Τζορτζ Μπους.
 
 Με τη σειρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα όταν ανάλαβε καθήκοντα το 2009 τον κατάργησε ξανά και ο ΝΤραμπ, τον επανέφερε κατά την τέταρτη μέρα της προεδρίας του, αποδεικνύοντας έτσι μαζί με τα άλλα διατάγματα ότι «he means business»
 
Φυσικά υπήρξαν αντιδράσεις από τις φεμινιστικές οργανώσεις: «Η υγεία και τα δικαιώματα των γυναικών είναι πλέον ένα από τα πρώτα θύματα της κυβέρνησης του Τραμπ», δήλωσε η Σέρα Σίπελ, πρόεδρος του Κέντρου για την Υγεία και την Ισότητα των Φύλων στην Ουάσιγκτον.
 
«Ο κανόνας της παγκόσμιας μέγγενης έχει συνδεθεί με μια αύξηση επισφαλών αμβλώσεων και αναμένουμε ότι η επαναφορά του από τον Τραμπ θα στοιχίσει ζωές γυναικών», τόνισε.
 
Η επαναφορά ισχύος του κανόνα, γνωστός και ως "Πολιτική της Πόλης του Μεξικού" έρχεται μόλις δύο μέρες μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις σε όλο τον κόσμο σε μια επίδειξη ενότητας για τα δικαιώματα των γυναικών, ανάμεσα αυτών και την πρόσβαση στην άμβλωση.
 
Με βάση τον global gag rule, οι οργανώσεις αποκλείονται από χρηματοδοτήσεις από τον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ, ακόμη και αν χρησιμοποιούν ξεχωριστά χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών διακοπής της κύησης, συμβουλευτικών υπηρεσιών ή παραπομπής, σημειώνουν μέλη των οργανώσεων.
 
«Είναι φρικτό να υπαγορεύεις σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και σε παρόχους υγειονομικής περίθαλψης πώς θα επενδύσουν τα δικά τους χρήματα και να τους εξαναγκάζεις να μην προσφέρουν σε γυναίκες κρίσιμες πληροφορίες περί της άμβλωσης και την πρόσβαση στο πλήρες φάσμα των υπηρεσιών αναπαραγωγικής υγείας», δήλωσε η Νάνσι Νόρθαπ, πρόεδρος του Κέντρου για τα Δικαιώµατα της Αναπαραγωγής, με έδρα τις ΗΠΑ.
 
Ο κανόνας θέτει τις οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης γυναικών σε μια «δυσχερή θέση», δήλωσε ο Μπράιαν Ντίξον της οργάνωσης Population Connection Action Fund.
 
Είτε θα δεχτούν τους περιορισμούς για να συνεχίσουν να λαμβάνουν χρηματοδότηση, είτε θα τους απορρίψουν και θα χάσουν την χρηματοδότηση, σημείωσε. «Και οι δύο επιλογές βλάπτουν τις γυναίκες που βασίζονται στις οργανώσεις αυτές», τόνισε.
 
Η πολιτική του Ν.Τραμπ είναι σαφής: Θεωρεί ότι εάν κάποια γυναίκα θέλει να κάνει άμβλωση δεν είναι υποχρεωμένο το κράτος να την χρηματοδοτήσει. Ο ίδιος το θεωρεί έγκλημα και δεν θέλει το κράτος να συμμετέχει σε κάτι σαν αυτό.
 
Διαβάζοντας μάλιστα το σάιτ για μαμάδες το imommy.gr προκύπτει ότι και η Ελλάδα που ανιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υπογεννητικότητας έχει πρωτιά στις αμβλώσεις!
 
«Την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων καταλαμβάνει πλέον η Ελλάδα. Μια θλιβερή πρωτιά, που σχετίζεται -όσο ποτέ- τα τελευταία χρόνια και με παράγοντες που διαμορφώνουν η οικονομική κρίση, η αβεβαιότητα και η αύξηση της ανεργίας.
 
«Η αβεβαιότητα και ο φόβος επισκιάζουν τον οικογενειακό προγραμματισμό στην Ελλάδα», έλεγε πρόσφατο πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Spiegel-Online.  Το ποσοστό των γεννήσεων μέσα στο 2012 έχει παρουσιάσει σοβαρή μείωση, ενώ αντίθετα αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των εκτρώσεων. Και, βέβαια, η κρίση χρέους εντείνει αυτή την τάση», καταλήγει το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων, ηλικίας 30 με 40 ετών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όσον αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό. 
 
Η δημοσιονομική κρίση, η ανεργία και φόβος για το μέλλον αποτελούν λόγους που δυσχεραίνουν την απόκτηση απογόνων. Παράλληλα, η ελλιπής στήριξη από την πλευρά του κράτους  ενισχύει την υπογεννητικότητα, καθώς στο πλαίσιο των περικοπών μειώνονται συνεχώς οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Σύμφωνα, πάντως, με τελευταία έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από την Eurostat, το 22% των Ελληνίδων δηλώνει πως έχει κάνει τουλάχιστον μία έκτρωση, ενώ το 10% των γυναικών που υφίστανται τέτοιου είδους επεμβάσεις είναι μόλις εφηβικής ηλικίας. 
 
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση πανευρωπαϊκά στις εκτρώσεις, καθώς πριν από 10 χρόνια ο αριθμός τους έφτανε τις 200.000 σε πληθυσμό 11 εκατομμυρίων περίπου. Υπολογίζεται, μάλιστα, και «παγκόσμιο ρεκόρ», με 140 διακοπές κύησης ανά 1.000 Ελληνίδες, ενώ πλέον ο αριθμός τους φτάνει τις 300.000 ετησίως.
 
Πού οφείλεται η δραματική αυτή αύξηση;
Ανασταλτικό παράγοντα για τη δημιουργία οικογένειας θεωρούν οι ειδικοί τις τωρινές συνθήκες, που διαμόρφωσαν τη «Γενιά των 700 ευρώ» (που σήμερα δεν είναι καν 700), όπου ένα σημαντικό ποσοστό των Ελλήνων νεαρής ηλικίας, αν και διαθέτει πανεπιστημιακή μόρφωση, δεν έχει προοπτικές για το μέλλον, καθώς καταλήγει σε δουλειές μερικής απασχόλησης και αναγκάζεται να μένει στο πατρικό του σπίτι και μετά το 30ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου να τα βγάλει πέρα οικονομικά.
 
Οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους
 
Σύμφωνα με στοιχεία της A΄ Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής - Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», σε δείγμα 1.200 γυναικών, το 22% έχει κάνει έκτρωση, και μάλιστα το 1/3 πάνω από μία φορά. Το 17% διέκοψε  ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη πριν ακόμη ενηλικιωθεί, σε ηλικία 16 χρόνων. Το 19% προχώρησε στην έκτρωση σε ηλικία 25-34 ετών, και το 32% σε ηλικία 35-45 ετών.
 
Στη χώρα μας, συνεχίζονται οι εκτρώσεις σε μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό μας, αν και η ακριβής καταγραφή τους είναι πολύ δύσκολη, καθώς το 85% γίνεται ιδιωτικά. Σύμφωνα πάντως με τις έρευνες, ο αριθμός των γυναικών που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους σε τεχνητή διακοπή της κύησης εμφανίζεται αυξημένος μέχρι και 30% σε σύγκριση με εκείνον της περασμένης χρονιάς  
 
Πτώση, όμως, παρουσιάζει και ο αριθμός των προσπαθειών για εξωσωματική γονιμοποίηση στα Κέντρα Γονιμότητας. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής καταγράφεται μια μείωση της τάξεως του 20%, που αντιστοιχεί σε 2.800 λιγότερες προσπάθειες από το σύνηθες ετήσιο νούμερο -περίπου 14.000 προσπάθειες-, κάτι που συνεπάγεται με μειωμένο αριθμό γεννήσεων. Είναι γεγονός πως ο οικονομικός παράγοντας είναι θέμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες και γενικά τα ζευγάρια που βρίσκονται στο στάδιο της αναπαραγωγής. 
 
Η περίοδος ύφεσης που διανύουμε προβληματίζει αρνητικά τους γονείς ώστε να κρατήσουν ένα παιδί σε περίπτωση κύησης, γιατί σκέφτονται ότι δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα της ανατροφής. Ωστόσο, οι γιατροί εκφράζουν την ανησυχία πως, αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός με τον οποίο πραγματοποιούνται οι εκτρώσεις στη χώρα μας, τότε ο ετήσιος απολογισμός θα είναι δραματικός.
 
Ελλάδα και αντισύλληψη
Στην Ελλάδα, όπως έδειξε η έρευνα, η κύρια μέθοδος αντισύλληψης είναι το προφυλακτικό (73% ), ακολουθεί η απόσυρση, το κοινώς λεγόμενο «τράβηγμα» του συντρόφου (36%), ενώ το αντισυλληπτικό χάπι αποτελεί επιλογή για μόλις το 4% των γυναικών. Αντίθετα, στην Ευρώπη η χρήση του αντισυλληπτικού χαπιού φτάνει το 24% και ακολουθεί το προφυλακτικό με ποσοστό 23% ως ο μόνος τρόπος προφύλαξης από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. 
 
Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται κάποια προσπάθεια ενημέρωσης για θέματα σεξουαλικής αγωγής σε μαθητές, που φαίνεται ότι δεν αρκούν στο να αντιστρέψουν καθιερωμένες ιδέες και θέσεις. Οι προσπάθειες ενημέρωσης πρέπει να στοχεύουν την ίδια ώρα και στο γονέα αλλά και στο γιατρό, ο οποίος θα θέσει σωστά το θέμα της αντισύλληψης και της σπουδαιότητάς του. Να σημειώσουμε, τέλος, ότι το αντισυλληπτικό χάπι έχει βγει από τη λίστα των φαρμάκων που συνταγογραφούνται, ενώ οι διακοπές κυήσεων πραγματοποιούνται κυρίως στα ιδιωτικά θεραπευτήρια και δεν εντάσσονται στις δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων.»
 
Σημειώνεται ότι η παραπάνω δημοσίευση είναι πέντε ετών παλαιά κάτι που σημαίνει το λιγότερο διατήρηση της κατάστασης αν όχι επιδείνωσης αυτή τη στιγμή. Εάν πάλι συνυπολογίσουμε ότι 500.000 νέοι άνθρωποι σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν εγκαταλείψει την χώρα στα χρόνια των μνημονίων τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ άσχημα.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Δ.Ι.Σ: Δήλωση μελλονύμφων για τη μη σύναψη Συμφώνου Συμβίωσης πριν το γάμο

DIS.jpg
Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η συνυποβολή υπεύθυνης δήλωσης (μαζί με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας γάμου) από τους μελλονύμφους, ότι δεν έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συμβίωσης, πριν τη τέλεση του Θρησκευτικού γάμου. Την σχετική απόφαση έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά και από σχετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Δογματικών και Κανονικών ζητημάτων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλιστεί η κανονικότητα και η νομιμότητα της τέλεσης Θρησκευτικού γάμου.