.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Ενα μπράβο για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.



Μόνο και μόνο διότι επέλεξε να παντρευτεί στην εκκλησία.

Μπορεί γενικώς να μας βρίσκει απέναντί της στις πολιτικές της θέσεις κι επιλογές αλλά δεν μπορούμε να αμελήσουμε το γεγονός ότι καιτοι προέρχεται από ένα κόμμα αθέων και απίστων, επέλεξε να τελέσει τον γάμο της σε Ορθόδοξο Ναό της Αιδηψού αποδεχόμενη το Ιερό Μυστήριο του Γάμου της Εκκλησίας μας, κι όχι το Δημαρχείο και την εξευτελιστική διαδικασία που ονομάζεται λανθασμένα πολιτικός "γάμος"... εφόσον δεν πρόκειται ουσιαστικά για γάμο αλλά για συμφωνία συμβίωσης...

Γάμος είναι ένας. Είναι άλυτο μυστήριο κι ευλογείται από τον Θεό κι όχι από τον ..... δήμαρχο.

Τους ευχόμαστε λοιπόν κάθε ευτυχία.

ΥΓ. Ασε που κουβάλησε υποχρεωτικώς κι ένα κάρο στελέχη του SYRIZA στην Εκκλησία όπου θα αισθάνονταν σαν τα ποντίκια και δεν θα ήξεραν από που να φύγουν!!!!!

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γέροντας Πορφύριος: Μη ζητάς να σ’ αγαπούν!

«Μακριά από τη Ζήλια. Τον κατατρώγει τον άνθρωπο. Από φθόνο, μια Μοναχή προς άλλη,
την φαντάστηκε να ασχημονεί με τον πνευματικό, και το έλεγε σαν πραγματικότητα.
Όλα γίνονται στο φθονερό άνθρωπο. Εγώ τα έζησα. Οι άνθρωποι με είχαν για καλό και ερχόντουσαν πολλοί για να εξομολογηθούν. Και μου τα έλεγαν με ειλικρίνεια.
Μακριά από αυτά τα γυναικίστικα παράπονα. Το Χριστό, μωρέ, το Χριστό να αγαπήσουμε με πάθος, με θείο έρωτα.
Ευτυχισμένος ο μοναχός που έμαθε να αγαπάει όλους μυστικά. Δεν ζητά από τους άλλους αγάπη, ούτε τον νοιάζει να τον αγαπούν.
Εσύ αγάπα όλους, και προσεύχου μυστικά μέσα σου. Ξέχυνε την αγάπη σου προς όλους.
Και θα έλθει ώρα που θα αγαπάς αβίαστα. Και θα νιώθεις, ότι όλοι σ’ αγαπούν. Ένα κοσμικό τραγούδι λέει:
«Μη μου ζητάς να σ’ αγαπώ.
Η αγάπη δεν ζητιέται.
Μέσα στα φύλλα της καρδιάς μονάχη της γεννιέται».
Πάρ’ το πνευματικά. Εσύ σκόρπα φυσικά, από την καρδιά σου, την αγάπη του Χριστού.
Μερικοί μοναχοί, ιδίως γυναίκες, λένε:
– Μ’ αγαπάς;
– Γιατί δεν μ’ αγαπάς;
Πω πω! Πόσο μακριά είναι από την αγάπη του Χριστού!
Φτώχεια, πνευματική φτώχεια.
Μη σε νοιάζει αν σ’ αγαπούν. Εσύ μόνο ξεχείλιζε από αγάπη Χριστού προς όλους. Και τότε μυστικά έρχεται μια μεταβολή, 
μια αλλαγή σ’ όλο το σύνολο. Αυτό που σου λέω είναι η καλύτερη ιεραποστολή.
Εφάρμοσέ το και τηλεφώνησέ μου τα αποτελέσματα».

Προϋποθέσεις επιτυχίας για το Γάμο και τη συζυγία

Ο Κωνσταντίνος Γανωτής μιλάει για τα προβλήματα του Γάμου στη σημερινή εποχή και την προετοιμασία της Εκκλησίας για τους νέους για το μυστήριο του Γάμου.
πηγή

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Μια υποδειγματική οικογένεια

Κατά την παραμονή μου στο νησί της Νάξου παρακολούθησα μία ιστορία ενός ζευγαριού περιστεριών που με εντυπωσίασε και είπα να τη μεταφέρω στο χαρτί.
Κάποια στιγμή αυτό το ζευγάρι αποφάσισε να δημιουργήσει μία οικογένεια.  Άρχισε να χτίζει το σπιτάκι του, αυτό που εμείς οι  άνθρωποι αποκαλούμε φωλιά.  Και οι δύο έφερναν με τη μυτούλα τους, πότε ο ένας και πότε η άλλη, τα απαραίτητα υλικά για την οικοδομή της κατοικίας τους, πότε ένα κλαδάκι πότε λίγο άχυρο. Με δική τους ευθύνη, και σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού δε χρειάστηκαν άδεια από την πολεοδομία και  επίβλεψη μηχανικού, ολοκλήρωσαν μια ζηλευτή φωλίτσα που ίσως κάποιοι τη θεωρήσουν πολυτελή και επομένως τεκμήριο!
Όταν έμαθαν πως δε θα πληρώνουν ΕNΦΙΑ παρόλο που η φωλίτσα τους ήταν εντός οικισμού,  αποφάσισαν να τεκνοποιήσουν. Με απόλυτο σεβασμό ο ένας προς την άλλη και της άλλης προς τον άλλο, αποφάσισαν να κάνουν δύο παιδάκια.
Τοποθέτησαν τα δύο αβγουλάκια,  που γέννησε η σύζυγος και άρχισαν να τα επωάζουν και οι δυο με ένα συγκεκριμένο ωράριο. Αυτό έγινε με  αλληλοσεβασμό και απόλυτη τήρηση του ωραρίου που όποιος είχε την τύχη να το δει, διερωτόταν γιατί κάτι τέτοιο δε γίνεται και από τους ανθρώπους!
Πέρασε αρκετά γρήγορα ο καιρός της επώασης και  είδαν το φως της ημέρας δύο χαριτωμένα πιτσουνάκια. Όλοι οι περαστοί και μιλάμε για μερικές χιλιάδες, σταματούσαν και μαζί με τους ιστορικούς χώρους του Κάστρου της Νάξου φωτογράφιζαν και το ωραίο παλατάκι των δύο περιστεριών με τα δύο τους χαριτωμένα παιδάκια.
Όταν τα μικρά άρχισαν να τρώνε, τότε συνέβη και το άλλο συνταρακτικό και υποδειγματικό. Πότε ο πατέρας και πότε η μητέρα έφευγαν από  τη φωλιά και σε καθορισμένη ώρα επέστρεφαν με το φαγάκι που είχαν στη μυτούλα τους για τα δυο τους πιτσουνάκια. Πήγαιναν στο μεγάλο σούπερ μάρκετ της φύσης και έπαιρναν δωρεάν τα ψώνια που ήθελαν. Είναι αυτό το σούπερ μάρκετ που είναι μεγάλο, όσο και η γη και ο Δημιουργός το έχει  εμπλουτίσει με πάρα πολλά είδη για όλους τους ανθρώπους και για όλα ζώα. Είναι το μόνο σούπερ μάρκετ που μπορεί να ονομαστεί κοινωνικό και δημιουργήθηκε για να ανήκει σε όλα τα δημιουργήματα.
Όταν τα δύο πιτσουνάκια έφτασαν στην  ηλικία, όχι βέβαια της διακρίσεως αλλά της μετοικίσεως, οι γονείς τους τα  έμαθαν να κάνουν τα πρώτα  τους βήματα στα γειτονικά πεζούλια και σιγά-σιγά έφτασαν  και στις γειτονικές ταράτσες. Όταν διαπίστωσαν πως μπορούν να αναλάβουν και μόνα τους τις ευθύνες τους, τους έδωσαν την ελευθερία να διαλέξουν το μέλλον της ζωής τους.
Τότε οι γονείς τους άρχισαν σιγά - σιγά να μεταφέρουν τα υλικά που είχαν χρησιμοποιήσει για την κατασκευή της φωλίτσας τους μακριά από την πόλη γιατί τα ζώα σέβονται απόλυτα τη ρύπανση του περιβάλλοντος. Έτσι το υπέρθυρο αποκαταστάθηκε  στην κατάσταση που ήταν πριν το επιλέξουν για να κατοικήσουν.
Μακάρι του χρόνου και πάλι να επιστρέψουν οι γονείς με τα παιδιά τους  και να τους δώσουμε  χώρο να φτιάξουν τρεις φωλίτσες, μία για τους γονείς και μία για κάθε ένα από τα παιδιά τους με τον ή τη σύντροφό τους.
Τέτοιο παράδειγμα τάξης, αγάπης και σεβασμού του ενός προς την άλλη και της άλλης προς τον άλλο και των δύο προς τους άλλους και το ίδιο το περιβάλλον,  το έχουμε τόσο ανάγκη εμείς οι άνθρωποι, όχι για να το βλέπουμε και να το θαυμάζουμε, αλλά για να το  μιμούμαστε.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Η Ελλάδα σε αριθμούς



Το πόσοι είμαστε, από πού κρατάει η σκούφια μας και το κατά πόσο είμαστε online παρουσιάζει το εντυπωσιακό γράφημα της εταιρείας interweave.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε τη διάρθρωση του πληθυσμού ανά ηλικία, φύλλο και επαγγελματικό προσανατολισμό.
Δείτε το γράφημα
 

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ζευγάρι παντρεύτηκε στην κορυφή του Κισσάβου -Ορειβασία πριν από το μυστήριο

 
Αν ο έγγαμος βίος είναι ένας συνεχής αγώνας, τότε σίγουρα ένα ζευγάρι από τη Λάρισα δεν πρέπει να ανησυχεί για τις «επιδόσεις» του σε αυτόν, καθώς έχει προπονηθεί πολύ καλά. Αλλωστε, νύφη και γαμπρός το απέδειξαν όταν αποφάσισαν να παντρευτούν στην κορυφή του Κισσάβου.

Η Νατάσα Παπαχατζή και ο Ανδρέας Μόκας επέλεξαν να μην ενώσουν τις ζωές τους με ένα συνηθισμένο γάμο. Αντίθετα, αποφάσισαν το μυστήριο να γίνει στο πέτρινο υπόγειο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, όπου τους ακολούθησαν 60 ηρωικοί καλεσμένοι, σε υψόμετρο 1.978 μέτρων.

Κι αν οι νύφες συνήθως αποφεύγουν να ταλαιπωρηθούν πριν από το μυστήριο, προκειμένου να είναι άψογες, η συγκεκριμένη επέλεξε να ανεβάσει την αδρεναλίνη της στα ύψη. Ετσι, φόρεσε το νυφικό, έκανε το απαραίτητο μακιγιάζ και έβαλε τα αθλητικά της παπούτσια, αφού απαιτούνταν πορεία μιάμισης ώρας στο βουνό προκειμένου να φτάσει στο εκκλησάκι.

«Είμαι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους δραστηριότητες καθώς ο πατέρας μου ήταν πρόεδρος επί σειρά ετών στον Ορειβατικό Σύλλογο οπότε έχω μια πολύ στενή σχέση με το βουνό», εξήγησε η νύφη μιλώντας στην εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας. Οσο για το αν υπήρξαν προβλήματα, αυτά αφορούσαν την προετοιμασία όπως είπε και όχι την ανάβαση στο βουνό, καθώς χρειάστηκε προσπάθεια για να βγουν οι άδειες του γάμου μια και δεν είχε ξαναγίνει μυστήριο εκεί. «Η ανάβαση δεν ήταν πρόβλημα αλλά διασκέδαση», συμπλήρωσε η νύφη.

Η ιδέα ήταν δική της και ο γαμπρός αντέδρασε θετικά, όπως είπε η Νατάσα Παπαχατζή, μια και αμφότεροι έχουν καλή σχέση με τον αθλητισμό. «Το ίδιο ευχάριστα το εξέλαβαν και οι φίλοι μας που μας εξέπληξαν ευχάριστα από το γεγονός πως ανέβηκαν για πρώτη φορά κάποιοι μόνο για τον γάμο. Από τα 300 άτομα που βρέθηκαν στο καταφύγιο οι 60 κατάφεραν να ανέβουν μέχρι πάνω», κατέληξε.



Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν η γέννηση του ανθρώπου καταντά αγοραίο είδος…

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Όταν η γέννηση του ανθρώπου καταντά αγοραίο είδος…



            Ένα  από τα τεκμήρια της ηθικής και κοινωνικής παρακμής που βιώνουμε ως Έλληνες είναι πως η χώρα μας κατάντησε «προνομιακός προορισμός»  στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΙΥΑ). Αυτό γιατί  πολλές από τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται  παραβαίνουν κάθε κανόνα Ηθικής και Βιοηθικής και απαγορεύονται στις περισσότερες χώρες του κόσμου – ακόμη και σ’ αυτές που κυριαρχεί ο ωφελιμισμός, ο υλισμός και ο ηδονισμός. Αποκτήσαμε θλιβερά πρωτεία.
Η από χρόνια έλλειψη κάθε ελέγχου στην αγορά της «ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής» έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Σε Ερώτηση των βουλευτών Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη, στις 25 Απριλίου 2014,  προς τον Υπουργό Υγείας αναφέρεται μεταξύ των άλλων: « Τα κυκλώματα που λυμαίνονται τον χώρο της εξωσωματικής γονιμοποίησης ξεκινούν από τα  φάρμακα και φθάνουν μέχρι το εμπόριο ωαρίων και εμβρύων… Με την ανοχή της πολιτείας έμεινε ανεξέλεγκτη η δραστηριότητα κυκλωμάτων trafficking, με σκοπό την παράνομη διακίνηση γενετικού υλικού έναντι υψηλού ανταλλάγματος». Για το ίδιο θέμα  σε άρθρο της στο «Βήμα» ( 28/5/2012) η δικηγόρος κα Φωτεινή-Παρασκευή Α. Θεοδωροπούλου  επισημαίνει: « Μη υπαρχούσης Αρχής, καθίσταται δυνατή η εφαρμογή της ΙΥΑ χωρίς την τήρηση των όρων του νόμου: για παράδειγμα, παραβιάζεται η απαγόρευση του περιορισμένου αριθμού μεταφερομένων γονιμοποιημένων ωαρίων στη μήτρα, παραβιάζεται επίσης η αρχή του ηλικιακού ορίου και γίνονται προεμφυτευτικές διαγνώσεις χωρίς την τήρηση κανενός όρου».   
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια έκρηξη ιδρύσεως και λειτουργίας Μονάδων «Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΜΙΥΑ) και Τραπεζών Κρυοσυντήρησης χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο. Αιτία η ανυπαρξία δράσης της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΕΑΙΥΑ). Παρά το ότι ο σχετικός Νόμος  3305 ψηφίστηκε το 2005, πριν δηλαδή εννέα χρόνια , στην ουσία ουδέποτε  η  ΕΑΙΥΑ έχει παραγάγει ουσιώδες έργο! Στα χαρτιά μόνο υπάρχει! Αυτό φαίνεται και από την Έκθεση Πεπραγμένων Έτους 2008 της ΕΑΙΥΑ, που δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2009. Το έργο της εξαντλείτο στη δημοσίευση κανονιστικών διατάξεων και απαντήσεων σε ερωτήματα που της ετίθεντο. Σε μία κανονιστική διάταξη που εξέδωσε (ΦΕΚ Β΄ 670/16-04-2008)  επιχείρησε να  δημιουργήσει μανδύα νομιμότητας για τις επ’ αμοιβή δότριες γαμετών*, ονομάζοντας την αμοιβή τους «αποζημίωση». Σύμφωνα με τον Νόμο 3305/2005 (Άρθρο 8 παρ. 1) «Απαγορεύεται η διάθεση γαμετών και γονιμοποιημένων ωαρίων με οποιοδήποτε αντάλλαγμα προς τον δότη».
Στο θερινό τμήμα της Βουλής ψηφίστηκε ο Νόμος 4272 (ΦΕΚ Α/11.7.2014), με τον οποίο  νομιμοποιούνται οι αποζημιώσες των δοτών γενετικού υλικού και περιγράφεται ο τρόπος της καταβολής τους. Επίσης διευκολύνεται η ετερόλογη αναπαραγωγή αφού η γυναίκα που δίνει την εντολή και η γυναίκα που κυοφορεί το παιδί της μπορούν πλέον να μην έχουν, τουλάχιστον, την κατοικία τους στην Ελλάδα, αλλά να μπορούν να έχουν έστω και προσωρινή διαμονή στη χώρα μας. Είναι ο «ιατρικός τουρισμός» που προωθείται στην Ελλάδα!...Έτσι μια Γερμανίδα που θέλει,  μετά την εμμηνόπαυση της, να αποκτήσει παιδί. Προς τον σκοπό αυτό επισκέπτεται κάποια ελληνική Μονάδα ΙΥΑ, δηλώνει προσωρινή διαμονή της την Ελλάδα, δίδει τα απαραίτητα χρήματα, η ΜΙΥΑ αναζητεί και βρίσκει  π.χ. στην Τουρκία τη γυναίκα που θα κυοφορήσει το έμβρυο, που πιθανότατα να είναι από έλληνες δότες...  Δηλαδή Γερμανίδα είναι η γυναίκα που με τη συναίνεση του συντρόφου της έδωσε την εντολή στη ΜΙΥΑ για την απόκτηση παιδιού, Έλληνες οι δότες του εμβρύου  και Τουρκάλα η γυναίκα που το κυοφορεί, και που επίσης δηλώνει «προσωρινή διαμονή» στην Ελλάδα!...
Το αλαλούμ στις γέννες με μεθόδους ΙΥΑ είναι πως ο Νόμος 3305/2005 (Αρθρο  9 παρ. 2) επιτρέπει στον τρίτο δότη να «σπέρνει» σε διάφορα ζευγάρια έως και δέκα παιδιά… Δηλαδή μπορεί σε δέκα  οικογένειες διαφόρων εθνικοτήτων  να υπάρχουν δέκα ελληνόπουλα, που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά είναι αδέλφια!    
Με τον ίδιο Νόμο 4272/2014 του καλοκαιριού γίνονται ελαφρότερες οι ποινές σε όποιον «κατά παράβαση του άρθρου 8 πωλεί ή αγοράζει ή προσφέρει προς πώληση ή αγορά γεννητικό υλικό ή γονιμοποιημένα ωάρια ή υλικό προερχόμενο από γονιμοποιημένα ωάρια, ή μεσολαβεί στην πώληση ή αγορά των ανωτέρω, ή αποκρύπτει, ή παραποιεί στοιχεία του ιατρικού φάκελο, με σκοπό την πώληση γεννητικού υλικού, ή γονιμοποιημένων ωαρίων». Στον Νόμο 3305 οι πράξεις αυτές τιμωρούντο με ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα (10) ετών. Με τον Νόμο 4272, που τροποποιεί τον 3305/2005, αυτές ουσιαστικά αποποινικοποιούνται! Αντί κάθειρξης επιφέρουν ποινή φυλάκισης «τουλάχιστον δύο (2) ετών», που σημαίνει ότι όποιος δικάζεται πρώτη φορά για τα προηγούμενα αδικήματα και καταδικάζεται δεν πηγαίνει φυλακή! Πρέπει να ξανασυλληφθεί για να τιμωρηθεί με κάθειρξη…
Η Ελλάδα, έχει καταστεί διεθνώς γνωστή στις  μεθόδους ΙΥΑ, όπως τα νησιά Καϊμάν στις τραπεζικές καταθέσεις!... Στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σέρα» και στο φύλλο της 9ης Απριλίου 2014 (σελ. 16) περιγράφεται το εξής γεγονός: «Ένα ζευγάρι  ιταλών από το Μιλάνο βρέθηκε ενώπιον του ιταλικού δικαστηρίου για ένα παιδί που απέκτησε στο εξωτερικό με τη συνδρομή γυναίκας της οποίας  «νοίκιασε» τη μήτρα.  Το γονιμοποιημένο ωάριο, ήταν από σπερματοζωάριο του συζύγου και ωάριο άγνωστης γυναίκας. Ο Ιταλικός Νόμος 40 απαγορεύει την ετερόλογη εξωσωματική γονιμοποίηση, αλλά η σύζυγος, 54 ετών, που πέραν της ηλικίας είχε υποστεί και ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία για καρκίνο, ήθελε παιδί και ο 48χρονος σύζυγός της συναίνεσε. Επειδή δεν μπορούσαν να το αποκτήσουν στην Ιταλία κι επειδή το κόστος στις ευρωπαϊκές χώρες, στις οποίες επιτρέπεται η ετερόλογη εξωσωματική γονιμοποίηση ( Ελλάδα, Αγγλία, Ρουμανία, Ουκρανία) τους  φάνηκε υψηλό, προσέφυγαν στην …Ινδία!
Από τα  47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και τα 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης ( πολλά κράτη είναι μέλη και στους δύο Οργανισμούς) αυτά που προσφέρουν «πλήρη εξυπηρέτηση» στα ζευγάρια που επιθυμούν την ΙΥΑ είναι μόνο τέσσερα: η Ελλάδα, η Ισπανία, η Μεγάλη Βρετανία και το Βέλγιο. Κατά δημοσίευμα πάλι της «Κοριέρε ντε λα Σέρα» (30/6/2014, σελ. 17) το 12-15% των Ιταλών προστρέχουν για ΙΥΑ στην Ελλάδα! Οι υπηρεσίες κατά χώρα και οι αντίστοιχες υπολογιζόμενες δαπάνες είναι, κατ’ εκτίμηση, σε ευρώ:
Ελλάδα: Δωρεά ωαρίων 3.500, εξωσωματική γονιμοποίηση  και δωρεά ωαρίων 4.500, μικρογονιμοποίηση και δωρεά ωαρίων 5.500.
Ισπανία: Δωρεά ωαρίων 6.000-6.500, εξωσωματική γονιμοποίηση και δωρεά ωαρίων 8.000-9.000, μικρογονιμοποίηση και δωρεά ωαρίων 9.000.
Μεγάλη Βρετανία: Δωρεά  ωαρίων 4.500-5.000, Εξωσωματική γονιμοποίηση και δωρεά ωαρίων 10.000, μικρογονιμοποίηση 7.500.
Βέλγιο: Δωρεά ωαρίων 5.500-6.500, εξωσωματική γονιμοποίηση και δωρεά ωαρίων 10.000, μικρογονιμοποίηση 7.500-9.000.
Οι επιχειρήσεις στη χώρα μας και στον τομέα της ΙΥΑ φαίνεται ότι προσφέρουν «ανταγωνιστικές υπηρεσίες» σε σχέση με άλλες χώρες…
Η γαλλική εφημερίδα «Λε Φιγκαρό», στο φύλλο της 7ης Αυγούστου 2014 (σελ. 9), έχει ρεπορτάζ από την Αθήνα με θέμα την ΙΥΑ και τίτλο « Στην Ελλάδα μια καινούργια αγορά αναπτύσσεται μέσα σε λίγα  χρόνια». Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα κατέστη «προνομιακός προορισμός» για  ζευγάρια από διάφορες χώρες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν την ΙΥΑ.   Σημειώνεται ακόμη ότι οι παρένθετες μητέρες συνήθως δεν είναι ελληνίδες, αλλά διαφόρων εθνοτήτων, οι περισσότερες τσιγγάνες ή πολωνές. Η αμοιβή τους κυμαίνεται  περί τα 10.000 Ευρώ.
            Η εισβολή της τεχνολογίας και των νόμων της αγοράς στο μυστήριο της γέννησης του ανθρώπου έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών, σύνθετων και δύσκολων προβλημάτων νομικών, ηθικών, βιοηθικών, κοινωνικών και ψυχοσωματικών. Αυτά γενικώς πιστοποιούνται και αναγνωρίζονται από τους αρμόδιους, αλλά έως εκεί. Ουδεμία κίνηση διόρθωσης, ουδεμία απόπειρα θεραπείας. Η ανθρωπότητα οδεύει όλο και βαθύτερα στα τενάγη του υλισμού, του ωφελιμισμού, του εγωισμού και του ηδονισμού.
            Πρόσφατα στο «Νομικό Βήμα» (Τόμος 62 - Τεύχος 4, Μάϊος 2014, σελ. 880-885) δημοσιεύθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Αριθ, 431/2013) και ο σχολιασμός της από τον κ. Πάνο Νικολόπουλο, Λέκτορα του ΕΚΠΑ. Το νομικό ζήτημα προέκυψε από παρένθετη μητρότητα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο έδωσε άδεια στον Χ.Μ. να αποκτήσει παιδί, με τη μέθοδο της παρένθετης κύησης. Με  βάση την απόφαση αυτή γεννήθηκαν δίδυμα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, των οποίων είναι πατέρας. Αυτός παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο γυναίκα άνω των 60 ετών, η οποία ζήτησε από το δικαστήριο να τα υιοθετήσει, ως τέκνα του συζύγου της. Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, να δώσει άδεια τεκνοποίησης  με παρένθετη μητέρα  στον Μ.Χ. και το Εφετείο δικαίωσε τον Εισαγγελέα, αφού έκρινε ότι επί παρένθετης κύησης η δικαστική άδεια παρέχεται μόνο σε γυναίκα και όχι σε άνδρα. Κατόπιν της απόφασης του Εφετείου ο Μ.Χ., που ζήτησε και πήρε την άδεια για τεκνοποίηση με παρένθετη μητέρα, δεν λογίζεται πατέρας των παιδιών, ενώ μητέρα τους θεωρείται η παρένθετη μητέρα που δεν το ζήτησε! Αν είναι έγγαμη ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τα παιδιά αποκτούν πατέρα όχι αυτόν που τα ζήτησε, αλλά τον σύζυγο ή τον σύντροφο της. Αν είναι άγαμη τότε πατέρας  μπορεί να θεωρηθεί ο Μ.Χ., που επιδίωξε τη γέννησή τους και μητέρα η παρένθετη, «δηλαδή δυο πρόσωπα που δεν έχουν οποιοδήποτε νομικό ή κοινωνικοσυναισθηματικό δεσμό μεταξύ τους και δεν συμβιώνουν», όπως χαρακτηριστικά γράφει ο κ. Νικολόπουλος. Και βέβαια θύματα αθώα της υπόθεσης είναι τα γεννηθέντα παιδιά...
            Το περασμένο καλοκαίρι παγκόσμια απήχηση είχε η περίπτωση μιας Ταϊλανδής πτωχής παρένθετης μητέρας, εντολείς της οποίας ήταν ζευγάρι Αυστραλών. Αυτή γέννησε δίδυμα, το ένα παιδί κανονικό, το άλλο με σύνδρομο ντάουν. Το ζευγάρι των Αυστραλών προσέφυγε στη δικαιοσύνη της Πατρίδας τους, και με το επιχείρημα ότι δεν έγινε σωστή προεμφυτευτική γενετική διάγνωση τελικά πέτυχαν να πάρουν μόνο το γερό βρέφος και άφησαν στην τύχη του το άλλο! Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα  και η Ταϊλανδή παρένθετη μητέρα,  εξέφρασε τη διάθεση να  κρατήσει κοντά της το βρέφος με το σύνδρομο ντάουν, μαζί με τα άλλα, τα τέσσερα φυσικά παιδιά της. Οι ανά τον κόσμο ανθρωπιστικές οργανώσεις έσπευσαν να την βοηθήσουν, ώστε να έχει τα προς το ζην η ίδια, το βρέφος και η οικογένειά της.
            Στη Γαλλία απαγορεύεται η ΙΥΑ, αλλά η Κυβέρνηση Βαλς επιθυμεί να προωθήσει την αναγνώριση παιδιών, που γεννώνται στο εξωτερικό από ετερόλογη ΙΥΑ και παρένθετη μητέρα. Η πρόθεσή του βρίσκει εντονότατη αντίδραση από μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου  και της κοινής γνώμης. ‘Όπως έγραψε ο «Φιγκαρό» ( 7/8/2014, σελ. 8)  μεταξύ όσων διαφωνούν για «την είσοδο στη Γαλλία των συμβολαίων των παρένθετων μητέρων» είναι οι σοσιαλιστές Ζακ Ντελόρ, πρ. πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και Λιονέλ Ζοσπέν, πρ. πρωθυπουργός.  Όπως τόνισε η πρόεδρος του κινήματος «Διαδήλωση για όλους» Λουντοβίν ντε λα Ροσέρ «Η παρένθετη μητρότητα είναι η υποδούλωση της γυναίκας και το άνοιγμα της πόρτας σε σχήματα παράλογα και απάνθρωπα». Τα γαλλικά ζευγάρια που επιθυμούν την ΙΥΑ βλέποντας την δυσκολία να περάσει αυτή στη χώρα τους επιδιώκουν να αναγνωρίζουν τα παιδιά που αποκτούν στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες που όλα επιτρέπονται.... 
            Στην Ιταλία απαγορεύεται η ετερόλογη αναπαραγωγή και η παρένθετη μητέρα. Και στη χώρα αυτή επιχειρείται να νομιμοποιούνται τα βρέφη που γεννιούνται στην Ελλάδα και αλλού με μέθοδο της ΙΥΑ.  Ιταλοί ιατροί ειδικοί στην γενετική τεχνολογία παραδέχονται πάντως τα πολλά προβλήματα που αυτή προκαλεί και ειδικότερα η παρένθετη μητρότητα. Ο Μπουλόν Μπιλανκούρ, υπεύθυνος του Κέντρου Στειρότητας του Ιδρύματος Κα Γκράντα, στο Μιλάνο, σε συνέντευξή του στην «Κοριέρε ντε λα Σέρα» (16/9/2014, σελ. 18) παραδέχεται ότι με την ετερόλογη ΙΥΑ «υπάρχει πλέον ένα σοβαρό ζήτημα γενετικής κληρονομιάς», δηλαδή οι γονείς δεν έχουν ούτε δεσμό αίματος, ούτε συναισθηματικό δεσμό με τα παιδιά τους. Επίσης παραδέχεται ότι « με τις προόδους των τεχνικών της ΙΥΑ έχει περάσει στους ανθρώπους η ιδέα πως αυτή μπορεί να κάνει τα πάντα πάντοτε». Και προσθέτει: «Εμείς απ’ εναντίας κάθε ημέρα οφείλουμε να διευκρινίζουμε ότι για τις γυναίκες  άνω των 40 ετών δεν είναι εύκολο να αποκτήσει παιδιά. Μια γυναίκα θα έπρεπε να γεννά τα παιδιά της μεταξύ 20 και 30 ετών. Η εμμηνόπαυση, κατά μέσον όρο, έρχεται στα 51 χρόνια, αλλά η παραγωγή ωαρίων σταματάει, πάντα κατά μέσον όρο, περί τα 41 χρόνια. Είναι δυσάρεστο, αλλά είναι η βιολογία, που το καθορίζει. Αντί να προπαγανδίζουμε την ετερόλογη ΙΥΑ σε προχωρημένη ηλικία θα έπρεπε να κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης, να υπογραμμίζουμε την βιολογική αλήθεια και να πείθουμε τα νέα σε ηλικία ζευγάρια να αποκτούν παιδιά». Ο κ. Μπιλανκούρ παραδέχεται ότι υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα με το εμπόριο των ωαρίων, των εμβρύων και τον κατεψυγμένων ωαρίων, αλλά και ένα αμοιβαίο πρόβλημα με  τους «γονείς» της ετερόλογης ΙΥΑ στη σχέση με τα παιδιά τους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν παιδιά που όταν έμαθαν ότι προέρχονται από κατεψυγμένα έμβρυα απελπισμένα άρχισαν να αναζητούν τους πραγματικούς γονείς τους...
            Το βασικό πρόβλημα με την ΙΥΑ και τις τεχνικές που συνεχώς αναπτύσσονται για επιχειρηματικούς λόγους είναι η διαμορφούμενη οικογένεια και τα παιδιά που γεννώνται όχι φυσιολογικά, αλλά με μεθόδους για τις οποίες φυσικά  δεν ρωτήθηκαν αν τις αποδέχονται και  δεν ενέκριναν.  Η ΙΥΑ διευκολύνει εξάλλου και εξυπηρετεί τα σχέδια των λόμπι των ομοφυλόφιλων, που  επιδιώκουν να έχουν παιδιά...
            Η Εκκλησία της Ελλάδος με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή Βιοηθικής έως το 2007 είχε εργασθεί φιλότιμα με παρεμβάσεις της  στους πολιτικούς και είχε, κατά το δυνατόν, ενημερώσει την κοινή γνώμη για τους ασκούς του Αιόλου που άνοιγε ο Νόμος 3305/2005. Επίσης εργαζόταν εντατικά στα θέματα της νεολαίας και της οικογένειας. Έκτοτε έχει περιέργως σιγήσει, ενώ η κατάσταση στα θέματα της γενετικής τεχνολογίας πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Δυστυχώς η Εκκλησία της Ελλάδος είναι  γενικώς θεατής των όσων κοσμογονικών συμβαίνουν στην κοινωνία μας και ειδικότερα στα θέματα Ηθικής και Βιοηθικής, σήμερα, που έχει ανοίξει «το φρέαρ της αβύσσου» (Αποκ. θ΄ 2 κ.ε.). Την ώρα που η χώρα μας μαστίζεται από την υπογεννητικότητα οι μονάδες ΙΥΑ λειτουργούν ανεξέλεγκτα και τα κυκλώματα ευτελίζουν την αρχή της ζωής σε παράνομο και ανήθικο εμπόριο. Η οικογένεια βάλλεται ως θεσμός. Όλο και περισσότερα παιδιά  δεν είναι αποτέλεσμα της αγάπης, του γάμου και της σεξουαλικής σχέσης των γονέων τους. Γαμέτες μοιράζονται παράνομα και επ’ αμοιβή δεξιά και αριστερά, όπως επίσης έμβρυα καταψυγμένα, που τα περισσευούμενα εξοντώνονται σε ένα νέο και συνεχές Ολοκαύτωμα. Δεκάδες  παιδιά γεννιούνται από τους ίδιους γαμέτες,  χωρίς να  γνωρίζουν ότι είναι μεταξύ τους αδέλφια και αύριο μπορεί να παντρευτούν μεταξύ τους...
Τα παιδιά – προϊόντα της ετερόλογης ΙΥΑ δεν γνωρίζουν ότι δεν έχουν καμία σχέση αίματος  με τους «γονείς τους» και  όταν το μάθουν αρχίζουν να τα κατακλύζουν οξύτατα ψυχοκοινωνικά προβλήματα.  Η κοινωνία δεν έχει πνευματικούς και μεταφυσικούς προβληματισμούς και θεοποιεί την  τεχνολογία στο πιο καίριο κομμάτι της, όπως είναι η έλευση στη ζωή ενός ανθρώπου και τα παιδιά χωρίς να τα έχει ρωτήσει κανείς βρίσκονται εγκλωβισμένα σε μια απάνθρωπη ζωή, ωραιοποιημένη με κάθε  είδους  φτιασίδια, στο περιβάλλον της οποίας υποχρεώνονται να προσαρμοστούν. Αυτή είναι η σύγχρονη κοινωνία. Η επόμενη θάναι χειρότερη. Πολύ χειρότερη.
 Η Εκκλησία θα έπρεπε να είναι σε απόλυτο συναγερμό για να μην χαθεί πνευματικά το ποίμνιό της, κάτι που, δυστυχώς,  δεν συμβαίνει. Επί πλέον φαίνεται να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, κάτι δυσάρεστο για την ίδια την  κοινωνία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH, που δημοσίευσε «Το Βήμα» στις 7 Σεπτεμβρίου 2014, για πρώτη φορά στην Ιστορία την εμπιστεύεται μόνο το 20,8% των πολιτών, ή οι δύο στους δέκα! Πριν από μερικά χρόνια ήσαν οι επτά στους δέκα!.-
*Γαμέτες: Τα ώριμα απλοειδή γεννητικά κύτταρα, δηλαδή το σπερματοζωάριο του άνδρα και το ωοκύτταρο (ωάριο) της γυναίκας.
...

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Παραδοσιακά κυπριακά τραγούδια για την ετοιμασία της μανάσσας (παστού)


Ένα από τα έθιμα του κυπριακού γάμου είναι «η μανάσσα», το οποίο δεν γίνεται πλέον. Η μανάσσα στηνόταν μια μέρα πριν από το γάμο, δηλ. το Σάββατο, που συνίστατο στη διαμόρφωση του νυφικού δωματίου σε βασιλικό διαμέρισμα με βήλα και παραπετάσματα. Στολίζανε το ταβάνι και τους τοίχους με απλωμένα και κρεμαστά σεντόνια και με μαντηλίες, κρατημένες στη μέση, ώστε να σχηματίζουν χιαστί σταυρό. Στις άκρες των μαντηλιών στερέωναν σταυροκούλουρα και ανθρωπόμορφα ψωμιά. Στην Πάφο η μανάσσα ονομαζόταν «παστός» και στην επαρχία αυτή κολλούσαν στον τοίχο από ζυμάρι πουλάκια, φίδια και ακτινωτούς σταυρούς ως σύμβολα του γάμου. Όλα αυτά γίνονταν με τη συνοδεία οργάνων και τραγουδιών. Συγχρόνως οι γυναίκες έφερναν μέσα σε πανέρια και την άλλη προίκα χορεύοντας και την εξέθεταν. Πιο κάτω παραθέτω δυο σήμερα άγνωστα τραγούδια για την ετοιμασία της μανάσσας:

Φωνάξετε τις νόστιμες, πέτε τους να βουρίσουν*
Μανάσσαν εν' που στήνουμεν, για να μας βοηθήσουν.
Φωνάξετε της μάνας της να φέρει τ' ανοιχτάριν*,
να ΄βρετε τα σεντόνια της τα διπλοτριπλωμένα
που τα ετριπλοδίπλωσε με τα χρυσά της χέρια.
Άγια Μαρίνα, σύντρεξε, τζι' άγια* Φανερωμένη,
βοηθάτε τούτην την δουλειάν να είν' ευλοημένη.
Σύντρεξε τζιαι βοήθα τους τζιαι στείλε τους την χάριν,
τζι' άγια Χρυσορρογιάτισσα* με το γρουσόν ζωνάριν.
Σύντρεξε τζιαι βοήθησε να ΄ρτουν οι καλεσμένοι,
να ΄ρτουν οι καλεσμένοι τους κανίσσια* φορτωμένοι.
Τζυρά του Τζύκκου*, μια είσαι, υπερδεδοξασμένη,
οπούρκονται στην χάριν σου 'π' ούλην την οικομένην 
τζιαι λουτουρκούν την μέραν σου πισκόποι τζιαι γουμένοι.
Τζυρά του Τζύκκου, μια είσα τζι' άλλη του Τροόδου*
τζι' ένας ο Τίμιος Σταυρός*, ο Κάνναβος* τ' Ομόδου.
Συντρέξετε, βοηθάτε τους, να 'ρτουν ευλογημένοι,
να 'ρτουν κ' οι καλεσμένοι τους κανίσσια φορτωμένοι.

βουρίσουν = τρέχουν, ανοιχτάριν = κλειδί, άγια = άντε εμπρός, Χρυσορρογιάτισσα = Παναγία η Χρυσορρογιάτισσα μοναστήρι στην Πάφο, κανίσσια = δώρα, Παναγία του Κύκκου = μεγάλο μοναστήρι της Παναγίας στην Κύπρο, Παναγία του Τροόδου = μοναστήρι της Παναγίας Τροοδίτισσας, Τίμιος Σταυρός = μοναστήρι Τιμίου Σταυρού στο χωριό Όμοδος, Κάνναβος = κομμάτι σχοινί που έδεσαν τον Χριστό στο Σταυρό,


και το άλλο είναι το ακόλουθο:


Ώρα καλή τζι' ώρ' αγαθή τζι' ώρα ευλοημένη
τούτ' η δουλειά π' αρκέψαμεν, να βκει στερεωμένη
τζιαι που το στόμαν του Γριστού νά' νι ευλοημένη.
Η Παναΐα τζι' ο Γριστός 'ννα βκουν να σιριανίσουν
τζι έννα περάσουν που δαμέ τζι έννα μας ευλοήσουν.
Φωνάξετε τες νόστιμες, πέτε τους να βουρήσουν,
μανάσσαν εν' που στήννουμεν, για να μας βοηθήσουν.
Φωνάξετε της μάνας της, να φέρει τ' αννοικτάριν,
φέρτε τζιαι ποκλειδώστέ το το κάρενον αρμάριν,
νά ' βρετε τα σεντόνια της, τα διπλοτριπλωμένα,
που τα εδιπλοτρίπλοσεν 'που τα μικρά της χρόνια.
Μέσ' στην αυλήν της νιόνυφφης εστήσασιν αμάξιν
στήσετε την μανάσσαν της με την πολλήν την τάξιν.
Ο άνεμος εφύσησεν τζι' η θάλασσα 'ν πουνάτσα
βοήθα τζιαι των νόστιμων να στήσουν την μανάσσαν.
Η Παναΐα τζι' ο Γριστός 'ννα βκουν εις το σιριάνιν
τζι' εννά 'ρωτουν 'που την νιόνυφφην, να δούσιν ίντα κάμνει.
πηγή

H "εκδίκηση" του χωρισμένου!

Εξωπραγματικά ποσά φόρων εισοδήματος καλούνται να πληρώσουν εφέτος χιλιάδες διαζευγμένες γυναίκες μόνο και μόνο επειδή κατά τη διάρκεια του 2013 εισέπραξαν από τους πρώην συζύγους τους ποσά διατροφής τα οποία υπερέβησαν τις 5.000 ευρώ σε ετήσια βάση.


Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων των συγκεκριμένων γυναικών θεωρεί ότι τα ποσά της διατροφής που εισέπρατταν είναι εισοδήματα από «ελευθέρια επαγγέλματα» και τα φορολογεί με 26% από το πρώτο ευρώ και με επιπλέον προκαταβολή φόρου 55%!

Συνέπεια όλων των παραπάνω, το ύψος του φόρου που καταλογίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις να φτάνει το 40,3% του συνολικού ποσού της εισπραχθείσας, κατά τη διάρκεια του 2013, διατροφής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φορολόγηση της διατροφής ως εισόδημα από «ελευθέριο επάγγελμα» ισχύει μόνο εφόσον το συνολικό ποσό αυτής υπερβαίνει σε ετήσια βάση τις 5.000 ευρώ.

Αν η διατροφή δεν υπερβαίνει τις 5 χιλιάδες ευρώ, τότε δεν αντιμετωπίζεται φορολογικά ως εισόδημα από «ελεύθερο επάγγελμα», αλλά ως εισόδημα «από μισθωτές υπηρεσίες».
 

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ζευγάρια δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!

Οι σχέσεις δεν είναι ποτέ αυτές που φαίνονται στις αγαπημένες ρομαντικές ταινίες. Τα ζευγάρια δεν είναι ούτε ο Χάρι αλλά ούτε και η Σάλι, στο ομώνυμο φιλμ, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και προσπάθεια για να διατηρηθούν τα συναισθήματα στο χρόνο. Τα ζευγάρια πάντως που θα δείτε στη συνέχεια το πέτυχαν με επιμονή και επιμονή και κατάφεραν να διακριθούν για την αγάπη τους. Και γίνονται παράδειγμα για πολλούς… Ρίξτε μια ματιά.
1) Οδηγούν μαζί με στυλ…
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
2) Παλιμπαιδίζουν από κοινού!
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
3) Συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται στο μήνα του μέλιτος μετά από 65 χρόνια μαζί.
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
4) Περιμένουν αγκαλιασμένοι το τρένο.
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
5) Απολαμβάνουν αισθητικές υπηρεσίες μαζί.
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
6) Βλέπουν αγκαλιασμένοι τα πυροτεχνήματα
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
7) Μαθαίνουν νέα αθλήματα
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
8) Κρατάει ο ένας το χέρι του άλλου στο κρεβάτι του πόνου
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
9) Δεν αποχωρίζονται στιγμή
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
10) Πεθαίνουν με διάστημα λίγων ωρών
perierga.gr - Ζευγάρια που δείχνουν την πραγματική σημασία της αγάπης!
πηγή

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Γαμήλια φωτογραφία που βρέθηκε στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων επέστρεψε στον ιδιοκτήτη της μετά από 13 χρόνια



Επί 13 χρόνια, η Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ έψαχνε έναν άνθρωπο που δεν είχε δει ποτέ και δεν ήξερε ποιος ήταν. Το μόνο που είχε στα χέρια της, ήταν μία γαμήλια φωτογραφία, η οποία είχε βρεθεί στα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων, μετά από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου. Και το μόνο που ήθελε ήταν να την επιστρέψει στον ιδιοκτήτη της.

Ο Φρεντ Μέιχ δεν πίστευε ότι θα ξαναπιάσει τη φωτογραφία αυτή στα χέρια του. Την είχε κολλήσει στον τοίχο του γραφείου του, στον 77ο όροφο του δεύτερου πύργου του World Trade Center, ο οποίος αφανίστηκε στην τρομοκρατική επίθεση. Αλλά η φωτογραφία με τους φίλους του από το κολέγιο, στο γάμο τους, με έναν περίεργο τρόπο «επιβίωσε» για 13 χρόνια.

Κάποιος την βρήκε στα συντρίμμια και τη έδωσε στην Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ. Και εκείνη το έκανε στόχο ζωής να βρει σε ποιον ανήκε η φωτογραφία. Σε κάθε επέτειο της τραγωδίας λοιπόν, η γυναίκα αναρτούσε την εικόνα στα social media, ελπίζοντας ότι θα εμφανιστεί κάποιος. Το ίδιο έκανε και φέτος. Κάποιος φίλος του Μέιχ την είδε και τον ειδοποίησε. Και έτσι λύθηκε το μυστήριο.

Ο Μέιχ ήταν από τους τυχερούς. Το 2001 ήταν στο δρόμο για τη δουλειά όταν έγινε το πρώτο «χτύπημα» στους Δίδυμους Πύργους. Οπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στο ABC News, για εκείνον ήταν σημαδιακό το ότι ξαναβρήκε αυτή την αναμνηστική φωτογραφία. «Στις 11 Σεπτεμβρίου είδαμε το χειρότερο πρόσωπο της ανθρωπότητας, αλλά στις 12 Σεπτεμβρίου εγώ είδα το καλύτερο πρόσωπό της, στην Ελίζαμπεθ Στρίνγκερ Κιφ», είπε ο άνδρας.



Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Τι μπορεί να κάνει έναν άνδρα να θέλει να παντρευτεί -15 λόγοι

Οι άνδρες παντρεύονται μόνο όταν θα τους αναγκάσει μια γυναίκα. Αυτό είναι το στερεότυπο που κυριαρχεί γύρω από τη σχέση των ανδρών με το γάμο. Μπορεί να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

Ενας χρήστης του Reddit έθεσε το ερώτημα και έλαβε πολλές και διάφορες απαντήσεις το νόημα των οποίων συμπυκνώνεται στις 15 παρακάτω:

  • Γιατί θέλουν να επιβεβαιώσουν στη σύντροφό τους ότι την αγαπούν
  • Γιατί έτσι θα χτίσουν ένα σταθερό περιβάλλον για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους
  • Γιατί θέλουν να κάνουν την σύντροφό τους οικογένειά τους
  • Γιατί έτσι μπορούν να βγάλουν χρήματα
  • Γιατί αν δώσουν την υπόσχεση ότι θα μείνουν στο πλευρό του συντρόφου τους ενώπιον φίλων, συγγενών και του Θεού πιστεύουν ότι θα είναι πιο πιθανό να την τηρήσουν.
  • Γιατί η ζωή είναι ευκολότερη όταν μοιράζεσαι την καθημερινότητά σου με έναν άλλον άνθρωπο
  • Γιατί η σκέψη ότι υπάρχει ένας άνθρωπος που τους αγαπά τους κάνει πιο ευτυχισμένους
  • Γιατί δεν θέλουν να χάσουν τη γυναίκα που έχουν δίπλα τους
  • Γιατί πιστεύουν στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα
  • Γιατί θα έκαναν τα πάντα για την γυναίκα που αγαπούν
  • Γιατί θέλουν να χτίσουν την οικογένεια που οι ίδιοι δεν είχαν
  • Γιατί θέλουν να περάσουν τη ζωή τους έχοντας στο πλευρό τους την καλύτερή τους φίλη
  • Γιατί τους αρέσει η ιδέα της δέσμευσης με κάποιον άνθρωπο που τους αποδέχεται για αυτό που είναι
  • Γιατί ο γάμος είναι το λογικό επόμενο βήμα στη σχέση του
  • Γιατί η ζωή είναι ομορφότερη με μια σύζυγο

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Μπα,εμεις δεν έχουμε εικόνες και τέτοια παλιομοδίτικα στο καινούριο μας σπίτι...



Και ομως υπαρχουν σπιτια σημερα χωρις εικονες, χωρις καντηλακι, χωρις θυμιατηρι.
Πολλα ζευγαρια που αγοραζουν νεο σπιτι κοιταζουν να διακοσμησουν το σπιτι τους με επωνυμα πλακακια, με ακριβα επιπλα κτλ κτλ
Εικονες ομως δεν εχουν πουθενα...
Και σε περιπτωση που καποιος τους χαρισει καποια εικονα, θα φροντισουν
να την αποθηκευσουν σε καποιο χαρτοκουτο να μην τους ''χαλασει''.

''Δεν ταιριαζουν τετοια παλιομοδιτικα σε νεα σπιτια'' - μαλιστα, καποιοι ετσι σκεφτονται.
Δεν χωραει ο Χριστος σε νεα σπιτια, δεν χωραει η Παναγια μας σε νεα σπιτια...
Αντιθετως στα φτωχα σπιτια θα βρεις πολλες εικονες, σε ανθρωπους με στερησεις θα βρεις πολυ πιστη, αυτοι ελπιζουν μονο στον Θεο, ενω οι πλουσιοι πιστευουν μονο στα χρηματα τους.

Λεμε πιστευουμε, αλλα αληθεια σε τι πιστευουμε;
Πιστευουμε στην καλοπεραση μας... πιστευουμε εμεις να ειμαστε και να περναμε καλα και δεν μας νοιαζει για τους αλλους... πιστευουμε να τρωμε να πινουμε σημερα και να γεμιζουμε την γαστερα μας... πιστευουμε οτι εμεις ειμαστε σωστοι και ολοι οι αλλοι λαθος.... πιστευουμε οτι παντα οι αλλοι μας αδικουν και τοσα αλλα που πιστευουμε εμεις οι Χριστιανοι...

Παλι λειπει ο Χριστος, δεν χωραει πουθενα... και μυαλο δεν βαζουμε.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Πόσο ρομαντική είναι η ζωή ενός ζευγαριού με παιδιά μετά από 10 χρόνια γάμου -Η φωτογραφία που έγινε viral

Καθώς τα χρόνια του έγγαμου βίου περνούν και στη ζωή του ζευγαριού μπαίνουν και ένα και δύο ή και περισσότερα παιδιά, είναι σίγουρο ότι τα ρομαντικά δείπνα, οι έξοδοι στα σινεμά, οι μεγάλες βόλτες στην παραλία και οι τρυφερές προσωπικές στιγμές λιγοστεύουν.

Ενας χρήστης του Reddit, ο οποίος γιόρτασε πρόσφατα την 10η επέτειο γάμου με την γυναίκα του ανέβασε στον ιστότοπο μια φωτογραφία γράφοντας: «10η επέτειος γάμου σήμερα και είπαμε να βγάλουμε μια ρομαντική φωτογραφία». Η φωτογραφία έκανε το γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ και αναδείχθηκε σε τοπ θέμα στον ιστότοπο καθώς αποτύπωνε μια στιγμή της καθημερινότητας κάθε κλασικής οικογένειας: Ενα παιδί που κλαίει και γκρινιάζει στην αγκαλιά του ζευγαριού (που μοιάζει εξουθενωμένο) και άλλα δυο από πίσω να παίζουν μαξιλαροπόλεμο.


Βέβαια, την επόμενη ημέρα και βλέποντας την επιτυχία της φωτογραφίας, ο χρήστης του ιστοτόπου ανέβασε μια ακόμη φωτογραφία της οικογένειας και έγραψε: «Χθες μας είδατε στα χειρότερά μας, αλλά ορκίζομαι ότι η ζωή μας είναι πολύ όμορφη».

Η Λογιστική της Χαράς στις Σχέσεις

agaph-sxesh-zeygari
Ομιλία εφαρμοσμένης θεολογίας από τον π. Βαρνάβα Γιάγκου περί χαράς και σχέσεις συζυγίας (19/4/2010).
  • Ο υπαρξιακός λόγος της εργασίας και η οικονομική κρίση στην Ελλάδα
  • Γιατί και πότε ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές μας
  • Η πρακτική πηγή της χαράς και ευτυχίας στη συζυγία και το γάμο και την αντιμετώπιση της φθοράς
  • Τι μπορεί να κάνει η γυναίκα: να θυσιάζεται, να υπομένει, να μιλά καλά, να χαμογελά
  • Τι σκοτώνει μια σχέση (γκρίνια!)
  • Η σωστή στάση απέναντι στο πάθος του άλλου ανθρώπου (συντρόφου)
  • Η σημασία της ενότητας στην σχέση
  • Το κριτήριο για το τι είναι και τι δεν είναι λάθος, αμαρτία μέσα σε μια σχέση
  • Γιατί και πως να διορθώσουμε το σύντροφό μας
  • Τι μπορεί να κάνει ο άνδρας: να δημιουργεί ασφάλεια, σταθερότητα, σιγουριά, να είναι πάντα πρόθυμος, χαρούμενος, να αποφεύγει τις πολλές δουλειές (!), να δίνει χρόνο και να ασχολείται καθημερινά με τη σχέση του, να τη συγχωρεί, να την καταλαβαίνει (στο βάθος), να φροντίζει για τα πάντα, να δίνει έμπνευση ζωής
  • Η μέθοδος της ενότητας στη σχέση είναι το μόνιμο αγκάλιασμα των συντρόφων: η υπαρξιακή, πνευματική συντροφιά, ο κοινός λόγος ζωής, το μοίρασμα ζωής
  • Οι πνευματικοί και σωματικοί καρποί του έρωτα που γεννούν τη ζωή
  • Ο καλύτερος τρόπος να οικοδομήσουμε (και ο απρόσμενος τρόπος να διασπάσουμε) την ενότητα στο γάμο: ταπείνωση ή δικαιοσύνη;
  • Η λογιστική των σχέσεων – αυτοδικαίωση, σκληροκαρδία και αγάπη
  • Ο άνδρας ως συνεργός χαράς (καρπός της βίωσης της αγάπης του Θεού)
  • Πως να μην χάνουμε την χαρά, την ευτυχία και την ησυχία μας
  • Πραγματική χαρά και «ηθική ικανοποίηση»
π. Βαρνάβας Γιάγκου Περί χαράς και σχέσεις συζυγίας

πηγή

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Υποβρύχια νύφη

 Η νέα τρέλα που έρχεται από την Απω Ανατολή με... φόρα θέλει τις νύφες να βουτούν με τα νυφικά τους σε πισίνες, θάλασσες και ωκεανούς για να φτιάξουν ένα πραγματικά μοναδικό άλμπουμ γάμου. Ηδη ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο τα στούντιο φωτογραφήσεων που εκτός... από αφίσες με ειδυλλιακά τοπία που χρησιμοποιούνται ως φόντο διαθέτουν και εσωτερικές πισίνες. Για να μπορούν οι νύφες να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Οπως η 26χρονη Λενγκ Γιούτινγκ της παρακάτω φωτογραφίας.

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

«Τα 33 πράγματα που έμαθα από τους 3 γάμους μου»

«Ο άνδρας μου και εγώ γιορτάσαμε φέτος τη 17η επέτειο του γάμου μας και είμαι ενθουσιασμένη που αυτός ο γάμος δεν απέτυχε όπως οι δυο προηγούμενοι. Βέβαια, δεν ξέρω αν τα πήγα καλύτερα  ή απλά... κουράστηκα», γράφει η blogger Mισέλ Κομπς στην Huffington Post και μιλά για τα 33 πράγματα που έμαθε από τους τρεις γάμους τους. Ενα κείμενο για τη δυσκολία των σχέσεων και τους αποτυχημένους γάμους γραμμένο με πολύ χιούμορ.
Γράφει η Κομπς:


«Εμαθα πολα πράγματα από τους τρεις γάμους μου και τώρα θέλω να τα μοιραστώ με όλους. Κάποιος πρέπει να επωφεληθεί από τις αποτυχίες μου. Αυτά είναι τα 33 πράγματα που έμαθα:

  1. Κάποιοι θα σας κατακρίνουν αν έχετε κάνει πολλούς γάμους
  2. Γ@@@@ τους
  3. Οχι στην πραγματικότητα
  4. Εκτός αν θέλετε. Δεν είναι δική μου δουλειά αυτό.
  5. Το να πάρετε διαζύγιο δεν σημαίνει και ότι θα εξαφανιστούν όλα σας τα προβλήματα. Το μόνο πρόβλημα που θα λυθεί είναι ότι δεν θα βρίσκεστε πλέον σε έναν κακό γάμο.
  6. Πιθανότατα θα χάσετε κάποιους από τους φίλους σας.
  7. Δύο αποτυχημένοι γάμοι δεν σημαίνει και ότι ήσουν κακός στο γάμο.
  8. Το να βγαίνεις από μια σχέση, ακόμη και αν αυτή ήταν σκ@@@@, είναι οδυνηρό.
  9. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω σε κανέναν γιατί μπορεί κάποιος να αισθάνεται άσχημα για την έξοδό του από μια κατάσταση που μισούσε.
  10. Οι άνθρωποι θα σχολιάζουν τους αποτυχημένους γάμους σου πίσω από την πλάτη σου.
  11. Οι απόψεις τους δεν είναι δική σου δουλειά.
  12. Το να μένεις σε έναν κακό γάμο, επειδή δεν θέλετε να φαίνεστε «αποτυχημένοι», είναι  χαζό.
  13. Εννοώ πάρα πολύ χαζό.
  14. Τα παιδιά σας  θα είναι καλά. Απλά δώστε τους αγάπη και να είστε εκεί όταν σας χρειάζονται. Θέλουν να είστε απλά ευτυχισμένοι.
  15. Το να είναι κανείς οικονομικά εξαρτώμενος από τον/την σύζυγό του είναι πραγματικά δύσκολα αν θέλετε να χωρίσετε.
  16. Ενας καλός γάμος δεν σημαίνει καρδούλες, λουλούδια και φτερωτοί άγγελοι.
  17. Μερικές ημέρες οι καρδιές σταματούν να χτυπούν, τα λουλούδια μαραίνονται και οι άγγελοι γίνονται διάβολοι.
  18. Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν και τέτοιες ημέρες
  19. Δεν είναι φυσιολογικό να υπάρχουν ολόκληρες τέτοιες χρονιές.
  20. Δεν χρειάζεται να είστε δυστυχισμένοι όλη την ώρα.
  21. Αξίζει να γίνεστε αποδεκτοί για αυτό που είστε
  22. Σε μερικές περιπτώσεις τα αντίθετα έλκονται, άλλα δεν έχουν κοινά ενδιαφέρονται και θα πρέπει να ρίξουν πολύ δουλειά αν θέλουν ο γάμος τους να ευτυχίσει.
  23. Η εμπιστοσύνη είναι το παν.
  24. Το να γνωρίζετε ότι ο/η σύζυγός σας είχε παρελθόν είναι και δικό σας δικαίωμα.
  25. Το να γελάτε με χαζομάρες και να λέτε δεν πειράζει αυτομάτως περιορίζει στο μισό τους καβγάδες.
  26. Το να γίνονται δίκαιοι καβγάδες είναι σημαντικό. Δεν πρέπει να πατάτε τον άλλο στις ανασφάλειές του και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται τα παιδιά.
  27. Μην γίνεστε ευτελείς. Αν γίνετε ζητήστε συγνώμη.
  28. Μην κρατάτε σκορ. Δεν υπάρχει βραβείο για το ποιος κερδίζει στους καβγάδες. Μόνο στενοχώρια προκαλούν.
  29. Αναγνωρίστε πότε πρέπει να φανείτε δυνατοί και δώστε στον/στην σύζυγό σας την ευκαιρία να απομονωθεί για λίγο.
  30. Μην προσπαθείτε πάντα να είστε εσείς ο δυνατός.
  31. Σεβαστείτε τα όρια του άλλου
  32. Μάθετε ότι πάντα υπάρχουν διαφορές και προσπαθήστε να δουλέψετε πάνω σε αυτές.
  33. Σταματήστε να... ανεβάζετε τη θερμοκρασία. Είναι τέλεια εκεί που είναι τώρα από μόνη της».