.

ΠΕΡΙ ΓΑΜOY MAΡΤΥΡΙΕΣ (και όχι μόνο)

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

6 σημάδια ότι δε θέλει σοβαρή σχέση

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναρωτιούνται αν ο σύντροφός τους τις βλέπει ‘σοβαρά’ και αν επιθυμεί να έχουν ένα κοινό μέλλον. Μετά από κάποιους μήνες ή κάποια χρόνια σχέσης θέλουν να αισθανθούν επιβεβαίωση για την επιλογή τους και θέλουν να προγραμματίσουν το μέλλον τους για να κάνουν οικογένεια. Κι επειδή συνήθως ποτέ οι άντρες δεν είναι αυτοί που κάνουν σχέδια για γάμο, δεν είναι παράλογο να αναρωτηθούμε «δεν θέλει να κάνει μελλοντικά σχέδια μαζί μου» ή μήπως απλά φοβάται τη δέσμευση; 6 ενδείξεις θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε εάν ο σύντροφός σας φοβάται τη δέσμευση:
1. Επικοινωνία: Οι άνθρωποι που φοβούνται τη δέσμευση συνήθως δεν εκφράζουν τα συναισθήματά τους με ευκολία. Το ‘σ’αγαπώ’ είναι για αυτούς μια ένδειξη ότι είναι έτοιμοι να δεσμευτούν για αυτό το αποφεύγουν.
2. Δεν κάνουν σχέδια για το μέλλον ή όταν κάνουν δεν σας συμπεριλαμβάνουν. Εάν δεν σκέφτεται τον εαυτό του μαζί σας για τα επόμενα πέντε χρόνια και κάθε φορά που ονειροπολεί μιλάει μόνο για τη δουλειά του ή για τους φίλους του, τότε ο γάμος σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλει καν να φέρει στο μυαλό του.
3.Είναι μπερδεμένος με την καριέρα του: Μετά το σχολείο, μετά το πανεπιστήμιο ή στην πρώτη του δουλειά είναι λογικό να μην ξέρει τι ακριβώς θέλει να κάνει στα επαγγελματικά του. Όταν έχει τις ίδιες αμφιβολίες στα 30 ή στα 40 τότε ίσως δείχνει μια βαθύτερη άρνηση να δεσμευτεί γενικότερα.
4. Δεν περνάει ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο του: Σύμφωνα με τους ειδικούς οι άνθρωποι που δεν περνούν ποιοτικά τον ελεύθερο χρόνο τους, δεν έχουν χόμπι και ενδιαφέροντα δείχνουν μια τάση να μην αφοσιώνονται σε κάτι ουσιαστικά.

5.Έχει εκφράσει τον φόβο του για δέσμευση: Εάν στην αρχή της σχέσης σας είχε εκφράσει ότι φοβάται τη δέσμευση ή ότι δεν σκοπεύει να παντρευτεί το πιο πιθανό είναι να μην έχει αλλάξει γνώμη.
6. Έχει εξαρτήσεις:  Οι ειδικοί δηλώνουν ότι οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα με τη δέσμευση δεν έχουν όρια και είναι επιρρεπείς στις εξαρτήσεις. Οι εξαρτήσεις μονοπωλούν τον χρόνο τους κι έτσι δεν χρειάζεται να περάσουν χρόνο με τη σύντροφό τους και να δεθούν περισσότερο.

 kathimerini.gr